Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U zatvoru se predozirao splitski narkobos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Odjelu intenzivnog liječenja Opće bolnice u Gospiću jučer je preminuo zatvorenik Ž.K. (1958.), koji je u bolnicu doveden iz Zatvora u Gospiću, gdje je služio 20-godišnju kaznu zbog zloporabe opojnih droga, izvijestilo je jutros Ministarstvo pravosuđa.

Zatvorenik Ž.K. kaznu je služio u zatvorenom odjelu gospićkog Zatvora, a službenik odjela, prilikom redovitog ulaska u odjel zbog kontrole ustajanja zatvorenika, jučer ujutro u 6,30 sati uočio je da zatvorenik Ž.K., koji je boravio u sobi s još jednim zatvorenikom, i nakon poziva spava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Subotica U Srbiji uhićen Hrvat: Pronašli mu drogu, a otprije je poznat po maltretiranju i nasilju Uhićeni diler Na jedrilici S gotovo tri tone kokaina pao 70-godišnji narkobos iz Srbije, stručnjak poručuje: "Čini mi se da je akcija prerano prekinuta"

'Zatvorenik je prilikom ulaska službenika odjela osiguranja davao znakove života, a kako su svi pokušaji da ga se probudi bili neuspješni, pozvan je zatvorski liječnik koji ga je pregledao te odmah pozvao kola Hitne pomoći kako bi zatvorenika prevezli u bolnicu u Gospiću', navodi se u priopćenju Ministarstva.

Zatvorenik Ž.K. hitno je prevezen na Odjel intenzivnog liječenja gospićke Opće bolnice, gdje je zaprimljen u 6,55 sati, a preminuo je sat vremena kasnije.

Uzrok smrti nije poznat, a rezultati obdukcije znat će se danas.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav uputio je inspekcijski nadzor u zatvor u Gospiću zbog utvrdivanja svih okolnosti događaja, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

Prema pisanju današnjih medija, zatvorenik Ž.K. koji je bio na
izdržavanju 20-godišnje zatvorske kazne, zbog zloporabe opojnih droga, Splićanin je Željko Kalebić. Slovio je za jednog od najvećih dilera na splitskom području, a optužnica je njega, njegovu suprugu i njezina brata teretila za preprodaju više desetaka kilograma heroina te pranje oko milijun i pol tadašnjih njemačkih maraka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene