Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nedopuštenom provozu kroz RH carinska služba je na graničnom prijelazu Goričan zaplijenila veći broj životinjskih preparata, zatim uzoraka stijena, tla i supstrata, te životinjskih kostura koji su prikupljeni navodno zbog znanstvenih istraživanja.


Inspekcija zaštite prirode Ministarstva kulture provela je prekršajni postupak i izdala prekršajni nalog zbog odstupanja od odredbe članka 90. Zakona o zaštiti prirode (N.N. 70/05) i naplatila novčanu kaznu u iznosu od 3000 kuna, navodi se u priopćenju Ministarstva kulture  i dodaje kako su svi preparati oduzeti, a bit će pohranjeni u jednu od znanstvenih institucija u Zagrebu.

Vezani članci Ilustracija Građani, oprez! Ministarstvo financija upozorava na novu prevaru Zaplijenjene cigarete Velik ulov granične policije: Uhvatili švercera koji je prevozio robu vrijednu gotovo 2 milijuna kuna

U priopćenju stoji da su 150 primjeraka preparata životinja, uzoraka stijena, tla i supstrata, te kostura životinja prevozili mađarski državljani, uposlenici Muzeja prirodnih znanosti (Hungarian Natural History Museum - Budapest) bez ikakvih dopuštenja.

Životinje su navodno prikupljene u Bosni i Hercegovini u graničnom pojasu s Hrvatskom, pa su vjerojatno neki primjerci uzeti i u našoj zemlji, navodi se i priopćenju i ističe kako je zapljena 'dobar primjer međuagencijske suradnje na graničnim prijelazima u Republici Hrvatskoj'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju