Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bježali s 50.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni akteri jučerašnje filmske potjere blizu Obrovca, kriminalistički su obrađeni. Prije nekoliko trenutaka, jedan od njih priveden je u istražni centar Županijskog suda u Zadru, a drugi je pušten.

Taj je Zagrepčanin jučer, vozeći kombi vozilo, izbjegao zaustaviti se na pozive i znakove policije na prometnici od Zemunika Donjeg do Zelengrada kod Obrovca. U toj potjeri policija je u utorak uporabila i sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu

>> Policija vozača u bijegu zaustavila pucnjevima u gume

U priopćenju o tom događaju ističe se da su jučer uhićeni vozač i suvozač zagrebačkog kombija, no suvozač je nakon kriminalističke obrade pušten.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru izvršena je pretraga vozila u kojemu je pronađena veća količina stranog novca - 49.650 eura te jedna registracijska pločica zagrebačke oznake za koju se sumnja da je krivotvorena. Novac i pločica privremeno su oduzeti.

Kriminalistička obrada u ovom slučaju nastavlja se s ciljem utvrđivanja porijekla i zakonitosti stjecanja pronađenog stranog novca, navodi se u priopćenju Policijske uprave zadarske. 

U priopćenju je potanko opisana jučerašnja potjera. Navodi se da je zagrebački vozač zaustavljen u 10,30 sati u Zemuniku Donjem pri čemu je policijska ophodnja utvrdila da vozilo nema valjanog tehničkog pregleda i osiguranja. Vozač se tada oglušio na policijska upozorenja, pokrenuo vozilo i nastavio vožnju u smjeru Obrovca. Na izlasku iz Zemunika Donjeg druga policijska ophodnja ga je pokušala zaustaviti, ali je on nastavio vožnju. U potjeru su se zatim uključila dva službena vozila dajući mu jasne zvučne i svjetlosne signale da se zaustavi, no vozač je vožnjom po oba kolnička traka u više navrata policijske službenike doveo u opasne i pogibeljne situacije.

U Karinu Gornjem zagrebački je vozač svojim vozilom prošao pokraj policijske ophodnje koja ga je pokušala zaustaviti, produžio u smjeru Kruševa gdje se zaustavio nailaskom na prepriječeno policijsko vozilo. Kada su policajci krenuli prema vozilu, vozač je naglo ubrzao vožnju u smjeru jednog policijskog službenika pokušavajući ga udariti vozilom. Policajac je izbjegao nalet bacivši se pokraj kolnika pri čemu je zadobio lakše ozljede.

U tom su trenutku policajci upotrijebili sredstva prisile. Prvo su pucali iz vatrenog oružja u zrak, a nakon što se ni poslije tog upozorenja vozač nije zaustavio, prisilno su zaustavili vozača pucajući mu u gume vozila. S oštećenim vozilom, a cijelo vrijeme praćenim policijskim ophodnjama, nastavio je vožnju do Zelengrada gdje se zaustavio.

Tada su uz uporabu sredstava prisile uhićeni vozač i suvozač i nad njima je počela kriminalistička obrada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene