Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao suradnika

Bivši boksač i saborski zastupnik optužen za malverzacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damira Škaru tereti se da je raznim malverzacijama Autoklub "Siget" oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.

Boksača i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škaru zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo optužilo je da je kao predsjednik Autokluba "Siget" sa svojim suradnikom Marijom Cvitanovićem raznim malverzacijama oštetio tu udrugu za nekoliko stotina tisuća kuna kojima su plaćali svoje privatne troškove.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak

Škaru se tereti da je od 2006. do 2007. sa Cvitanovićem, direktorom tvrtke "Siget nautika" koju je za organiziranje poslovnih putovanja osnovao Autoklub "Siget", osmislio modus plaćanja i prikrivanja privatnih troškova koje su uz njih dvojicu navodno napravili članovi Škarine obitelji, prijatelji i poznanici.

Bivši saborski zastupnik i boksač Damir Škaro pod istragom

Dvojac je, po tvrdnjama tužiteljstva, od siječnja 2006. do siječnja 2007. troškove privatnih putovanja i poslovnih kartica tijekom boravka u inozemstvu prikrivao fiktivnim računima koje je tvrtka za putovanja ispostavljala Autoklubu "Siget" čime su tu udrugu oštetili za gotovo 300 tisuća kuna, a tvrtku za oko pet tisuća kuna.

Škaro i Cvitanović, koji je u udruzi zamjenik tajnika, navodno su od kraja 2005. do rujna 2007. koristili u Hrvatskoj i inozemstvu poslovne kartice udruge za plaćanje privatnih troškova čime su udrugu oštetili za oko 90 tisuća kuna.

Naredio plaćanje projekta koji nikad nije izrađen

Tužiteljstvo osim toga Škaru tereti da je 2007. naložio udruzi da se se za izradu idejnog projekta vatrodojavnog sustava jednoj tvrtki plati oko 40.000 kuna, iako taj projekt nikad nije izrađen. Kako bi se stvorio privid obavljenog posla udruzi je dostavljen tekst idejnog projekta bez stručnih specifikacija i obavljenih mjerenja objekta.

Škaro i Cvitanović su osim zbog zlouporaba položaja i ovlasti optuženi i za pokušaj prijevare jer su zaposlenicima druge tvrtke koju je također osnovao Autoklub "Siget" nalagali da vlastoručno ispunjavaju lažne izjave članova dvije udruge prikazujući da im je 2007. pružena usluga kontrola rada automobila.

Tako je, tvrde u tužiteljstvu, neistinito prikazano da je obavljeno više od tisuću usluga kontrole nakon čega su sastavljeni računi u ukupnom iznosu od oko 66 tisuća kuna. No, računi nisu naplaćeni jer su djelatnici udruge posumnjali u vjerodostojnost računa pa su ih odbili platiti.

Bivši boksač i saborski zastupnik tvrdi da nije odgovoran

Damir Škaro bivši je boksač, višestruki državni prvak u bivšoj Jugoslaviji i osvajač olimpijske medalje u Seulu 1988. u poluteškoj kategoriji. Parlamentarni zastupnik HDZ-a bio je od 1995. do kraja 1999.

Tvrdi da nije odgovoran za navodne zlouporabe i da ga se tereti po "zapovjednoj odgovornosti kao predsjednika kluba". Kazao je također da on nije mogao znati je li netko u praksi bio na testiranju automobila. Dodao je da sebi zbog ušteda nije pisao ni jedan putni nalog, ali da ga je prijavila odgovorna osoba za financijsko poslovanje koja je sebi pisala putne naloge. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene