Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilikom pražnjenja vode iz brodskoga postroja glisera na vezu u Baškoj izbio je požar u kojemu je ozlijeđen vlasnik plovila.


Prema prikupljenim podacima požar je na navedenoj poziciji izbio zbog kvara pumpe za izbacivanje vode iz santina koja je u jednom trenutku zablokirala i zaiskrila, što je vjerojatno uzrokovalo izbijanje požara u prostoru pogonskoga stroja i ozljeđivanje njemačkoga državljanina, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infratstrukture.

Pomorska policija Rijeka zajedno sa djelatnicima LI Baška sa pozicije nezgode dojavila je kako da je ozlijeđeni transportiran u riječki KBC gdje se nalazi na medicinskoj obradi od 19,30 sati.

U tijeku je zajednička istraga o uzrocima požara na gliseru od strane djelatnika lučkih ispostava Baška i Šilo.

Vezani članci Vatrogasci i nakon 24 sata pokušavaju ugasiti požar koji je izbio na brodu - 5 Požar na trajektu u Šibeniku još nije ugašen: "U potpalublju tinja i temperatura je previsoka" Požar na brodu Moli u Šibeniku - 6 Gori unutrašnjost starog trajekta u Šibeniku: Na terenu 15 vatrogasaca, gasi se i s broda

>> Profesor tjelesnog zatučen bocom šampanjca?

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je obavijest Lučke kapetanije Rijeka, posredno od Postaje pomorske policije Rijeka, da je u 16,30 sati planuo požar na njemačkom gliseru naziva 'Gold eye', dok se nalazio na vezu u Baškoj, otok Krk, pri čemu je ozlijeđen vlasnik brodice njemački državljanin H. G. (rođen 1962.). Stoga je sa nadležnom Lučkom ispostavom Baška i Pomorskom policijom koordinirana akcija hitnoga transporta ozlijeđenoga Nijemca, stoji u priopćenju. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook