Obavijesti Video Pretražite Navigacija

40 godina robije za ubojicu iz FINA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Dražen Dorčec je kriv", presuda je suca Dragutina Srečeca koji ga je osudio na 40 godina zatvora, maksimalnu kaznu propisanu hrvatskim zakonima. Dražen i njegovi roditelji su šokirani presudom jer su se nadali manjoj kazni.

Dražen je dobio 35 godina za ubojstva zaštitara "Sokol Marića" Miroslava Benšića i umirovljenika Ivana Matiševa koja je počinio 14. listopada prošle godine u đurđevačkoj Fini. Još je dobio godinu dana za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava; policija je pronašla pištolj, automatsku pušku, bombu te više komada streljiva. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Draženu Slavici Kopilot kanadera: Da smo znali gdje su vatrogasci, mogli smo im pomoći Slika nije dostupna Započelo suđenje Slučaj Ipsilon: Dražen Golemović se osjeća krivim!

Dražen Dorčec je u šoku. Majka i otac nadali su se da će presuda ipak možda biti blaža, nadali su se kazni od 20-ak godina zatvora jer su mnogi drugi u Haagu dobili manje za puno teža ubojstva, no sud očito da nije uzeo u obzir da  Dražen Dorčec do ovoga trenutka nije imao čak niti jednu prekršajnu prijavu.

Rasprava je nastavljena vještačenjem psihijatra Radomira Dropca iz bjelovarske bolnice koji je kazao da je Dorčec u vrijeme izvršavanja ubojstva bio potpuno ubrojiv. 

Dodao je i da ima neke patološke procjene da bi mogao patiti od prekomjernog kockanja te da možda iz toga proilaze svi njegovi postupci.

Opisao ga je kao bešćutnu osobu koja ne misli o drugima i koja je spremna na sve, ali je rekao i da se takvi psihički problemi razvijaju kod djece koja su bez jednog ili oba roditelja ili ostavljena.

Dražen Dorčec veći dio života odrastao je bez roditelja sa bakom u Kalinovcu dok su njegovi roditelji radili u Njemačkoj. Državna odvjetnica Irma Bagarić za Dražena Dorčeca zatražila je maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog toga što je dvojici maloljetne djece uzeo oca.

To je tražila i zato što ne može naći niti jednu olakotnu okolnost koja bi Dorčeca mogla zaštiti od te najstrože kazne propisane hrvatskim zakonima.

Podsjetimo, Dorčec je nakon ubojstva pobjegao s plijenom od 321.700 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene