Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popularna usluga

Oni znaju da se biciklom najviše isplati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi poduzetnici i inovatori, Ante Gustin i Krešimir Dvorski prije 4 mjeseca u Zagrebu su pokrenuli sustav javnih bicikala. Njihov projekt odmah je naišao na opće odobravanje građana, a do danas su skupili više od dvije tisuće korisnika njihove usluge.

'Kao student sam velike probleme imao u javnom prijevozu - čekanje na stanicama, gužve, zagušljivosti i nedostajali su još bicikli', kazao je Ante Gustin koji se zajedno s kolegom Krešimirom Dvorskim dosjetio kako riješiti svoje probleme. Uz dobar poduzetnički duh, puno uloženog novca i rada, Zagrebu su donijeli sustav javnih bicikala.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

'Naš cilj je do 2015. Zagreb umrežiti sa stanicama i postaviti stanice po cijelom gradu, do 30 lokacija', kazao je Gustin. Ekonomist i informatičar do ideje su došli na jednom od start up vikenda, a cijela investicija teška je oko 2 milijuna kuna. 'U planu nam je širenje po cijeloj Hrvatskoj, a i zemljama regije. Već imamo kontakte s gradovima', kazao je Gustin.

>> Tek mu je 26, a o njemu već pišu znanstveni časopisi!

No, u sljedeće tri godine, kažu, ništa neće zaraditi. 'Nama je cilj vratiti ono što smo investirali u projekt. Vjerujemo da i na natječaju 'poduzetnički impuls' možemo očekivati da ćemo dobiti nekakva sredstva', kazao je Krešimir.

Pet mjeseci, koliko projekt živi, bilo je dovoljno za pozitivne početničke brojke. 'Prvi rezultati su takvi da smo imali skoro 2.000 registriranih korisnika, preko 4.000 najmova i sve govori u prilog tezi da su i građani i turisti prepoznali ovaj sustav. Mi vjerujemo da će te brojke narasti četverostruko ili peterostruko samo u sljedećih godinu dana', kazao je Krešimir.

Poduzetnički dvojac razvija i mobilnu aplikaciju kojom će korištenje usluge biti još lakše. U početku je bilo bojazni hoće li bicikli preživjeti na ulicama bez oštećenja, no pokazalo se sasvim suprotno. 'Čak nemamo ni nekakva ozbiljnija oštećenja, stopa vandalizma je minimalna. Pokazuje se da je Zagreb vrlo kulturan grad', kazao je Krešimir.

No, Zagreb je i grad koji nastoji živjeti zeleno pa sve više i više koristi Antin i Krešimirov proizvod.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene