Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi programer

Ivan je osmislio aplikaciju koju koriste kruzeri diljem svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje mobilnih aplikacija već je osvojio, a pored toga Ivan Kocijan svoje znanje i informacije bespaltno dijeli za svim zaljubljenicima u programiranje.

Mobilne aplikacije Ivanovo su područje. Već ga je osvojio aplikacijom Rover koja se koristi na kruzerima diljem svijeta. Ipak, uz fakultetske i poslovne obveze, svoje znanje i informacije besplatno dijeli sa svim zaljubljenicima u programiranje. 

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: dr. Luka Matak - 3 Bolja Hrvatska Mladi hrvatski doktor uvodi nove metode liječenja i niže svjetske uspjehe, a dosad je porodio oko 700 djece i - ima još velikih planova Borba protiv nasilja - 2 Nagrađena je Nina (14) se trudi promijeniti svijet nabolje: "Nema baš puno djece da tako razmišljaju"

S kolegom Milanom besplatno radi sa svim studentskim zaljubljenicima u Java programiranje.

'Sve kako bi im dali više znanja nego mogu dobiti na faksu. Na predavanja dovodimo ljude iz IT industrije, ljude koji znaju s kakvim se problemima susreću i koji im mogu prenijeti neko znanje', kaže Ivan Kocijan.

Njen glas oduševio je i najveću svjetsku divu

'Cilj nam je bio pomoći studentima koji završavaju s fakultetom i trenutno su u fazi zapošljavanja', objasnio je stident Tehničkog veleučilišta Milan Jovanović.

Ali i kada završi sa radionicama, odmora nema. Treba organizirati i natjecanje Tehničkog veleučilišta u izradi mobilnih aplikacija. Natjecanje na kojem sudjeluje i više od 200 studenata.

'Cilj natjecanja je što više ih educirati, da znaju raditi aplikacije te ih ujedno predstaviti poslodavcima', kaže Ivan.

Upravo je ovo natjecanje bilo njegova odskočna daska i osiguralo mu posao u jednoj od 8 najbrže rastućih IT tvrtki u Europi.

Krila koja su nosile Victorijine anđelice izradio je - Hrvat

'Ivan je zakon. Upoznao sam ga na TVZ-u, tamo je organizirao svakojake evente i sudjelovao na natjecanjima. Činio mi se normalan i odlučili smo ga zaposliti', pirča Tomislav Car, direktor tvrtke Infinium.

Šef ga hvali, ali dokazuju to i rezultati. Njegovu aplikaciju Rover, koja fotografima olakšava posao, koriste kruzeri diljem svijeta.

'Najljepše je kad nakon 2-3 mjeseca rada stvorite aplikaciju skine ju milijun ljudi i kažu Vau', priznaje Ivan.

Mobilne aplikacije mijenjaju način na koji obavljamo svakodnevne radnje. Koriste ih svi, od taksista i kućanica, do velikih kompanija i banaka. IT zajednica bogatija za još jednu osobu.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene