Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saša Ćasić danas je jedan od rijetkih vinara u Hrvatskoj čija vina imaju eko-markicu jer se bavi isključivo ekološkim vinogradarstvom.


Iako to nije niti znao kad je kretao u posao s vinom - 45. paralela na kojoj živi pokazala se sudbonosnom u njegovom životu. Upravo na toj paraleli nalaze se naime najčuveniji svjetski vinogradi kao što su oni u Kaliforniji i Borrdeaux u Francuskoj. Na istoj valnoj duljini živi i radi i mlada nada vinogradarstva i vinarstva u Hrvatskoj – dvadesetopetogodišnji Saša Ćasić iz okolice Pakraca. Počeo je kada je imao samo 19, a o vinu je znao samo to da ga silno želi raditi.

Vezani članci Farma (Foto: PR) Bijesna Maja poručila farmerima:" Nije meni problem, ja mogu napraviti problem!" Farma (Foto: PR) Saša konačno priznao što osjeća prema Editi: "Ne da me šupilo, omamilo me!"

Kontaktirao je više iskusnih vinara, no pomoći mu je htio samo vinarski veteran Ivan Enjingi. Kod njega je išao i učio zanat i uz to polako sadio svoje vinograde. Danas je jedan od rijetkih vinara u Hrvatskoj čija vina imaju eko-markicu jer se bavi isključivo ekološkim vinogradarstvom što znači da ne koristi umjetna gnojiva i pesticide. Po natjecanjima ne ide mnogo jer kaže – previše je posla u mladom vinogradu, no na nekoliko na koja je otišao – pobrao je sama zlata i srebra! Ima i konje, a polako se počinje baviti i seoskim turizmom. Saša Časić primjer je koji dokazuje da upornost i rad na sebi – uvijek donose rezultate.

Cijelu priču pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV u 19.15.