Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saša Ćasić danas je jedan od rijetkih vinara u Hrvatskoj čija vina imaju eko-markicu jer se bavi isključivo ekološkim vinogradarstvom.


Iako to nije niti znao kad je kretao u posao s vinom - 45. paralela na kojoj živi pokazala se sudbonosnom u njegovom životu. Upravo na toj paraleli nalaze se naime najčuveniji svjetski vinogradi kao što su oni u Kaliforniji i Borrdeaux u Francuskoj. Na istoj valnoj duljini živi i radi i mlada nada vinogradarstva i vinarstva u Hrvatskoj – dvadesetopetogodišnji Saša Ćasić iz okolice Pakraca. Počeo je kada je imao samo 19, a o vinu je znao samo to da ga silno želi raditi.

Vezani članci Slika nije dostupna Zrakoplovi koji bi do 2030. mogli transformirati putovanje Slika nije dostupna Tek mu je 17 godina, a osvaja svijet!

Kontaktirao je više iskusnih vinara, no pomoći mu je htio samo vinarski veteran Ivan Enjingi. Kod njega je išao i učio zanat i uz to polako sadio svoje vinograde. Danas je jedan od rijetkih vinara u Hrvatskoj čija vina imaju eko-markicu jer se bavi isključivo ekološkim vinogradarstvom što znači da ne koristi umjetna gnojiva i pesticide. Po natjecanjima ne ide mnogo jer kaže – previše je posla u mladom vinogradu, no na nekoliko na koja je otišao – pobrao je sama zlata i srebra! Ima i konje, a polako se počinje baviti i seoskim turizmom. Saša Časić primjer je koji dokazuje da upornost i rad na sebi – uvijek donose rezultate.

Cijelu priču pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV u 19.15.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju