Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kome sve dajemo novac

Znate li što sve plaćate prilikom tehničkog pregleda vozila?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije neobične usluge na tehničkom pregledu iz džepova vozača uzele su lani više od 140 milijuna kuna. Za te dvije usluge vlasnici vozila u prosjeku plaćaju 100 kuna.

Pogled na papir, udarac pečata i ostali ste bez 51 kune i 65 lipa za poslove koji prethode registraciji i produljenju valjanosti prometne dozvole prema pravilniku koje je donijelo Ministarstvo unutarnjih poslova. U konkretnom slučaju riječ je tek o pogledu službenika na dva papira koje vozač priloži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema tehničkog Kako prolazi novi zakon koji ne dozvoljava tehnički pregled za vozače s neplaćenim kaznama? Slika nije dostupna Nova godina – nova pravila Vozači, znate li što vas čeka od prvog siječnja?

'Usklađuje se stvarno stanje s onim stanjem na papiru. Ako postoje neke razlike tada vozilo ako je neispravno padne na tehničkom ili se šalje na daljnja ispitivanja', kaže Nikola Milas iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

Još jedno uzimanje pečata i udaranje u prometnu iz vašeg će džepa izbiti još 50 kuna. Ovaj posao krije se iza 'produljenja valjanosti prometne dozvole'.

Prošle godine registrirano je 1.389.903 vozila, što znači da je iz džepova vozača ovim uslugama izvučeno 143 milijuna i 160 tisuća kuna.

Najveći dio zarade ostaje stanicama za tehnički pregled -78 posto, a preostali se iznos dijeli HAK-u, Centru za vozila, a najmanji dio kolača vrijednog više od 140 milijuna kuna odlazi na toliko važnu prometnu preventivu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene