Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upalite svjetla

Vozači oprez: Ovu nedjelju počinje zimsko računanje vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljetno računanje vremena završava 27. listopada, stoga vozači oprez, morate imati upaljena svjetla i preko dana!

Pred nama je posljednji vikend u listopadu, što znači da dolazi do promjene u računanju vremena te se s ljetnog prelazi na zimsko računanje vremena. Dakle, sukladno Uredbi o računanju vremena ljetno računanje završava 27. listopada u 3 sata u noći, pomicanjem kazaljke sata za jedan sat unatrag. Od tada počinje zimsko računanje vremena, a noć će vam zahvaljujući pomicanju kazaljki biti sat vremena duža.

Pročitajte i ovo Počinje zimsko računanje vremena - 2 Zimsko računanje vremena Ne zaboravite, večeras se pomiče sat! Osim te promjene stiže nam još jedna koja se odnosi na struju Slika nije dostupna bez toga ne bi smjeli na cestu Od danas na snazi važna promjena za sve vozače: Ako ne želite platiti kaznu, ovo je obavezno

Za vozače je to bitno jer tijekom zimskog računanja vremena, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, na motornim vozilima i danju moraju biti upaljena svjetla. Kazna za one koji se na to ogluše iznosi 300 kuna.

►►►   Koje zimske gume odabrati ove sezone?

Također, i vozači bicikala od sumraka do zore moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena svjetla na vozilu.

Jedno upozorenje. Danas je popularno naknadno ugrađivanje ukrasnih svjetala na automobile (LED rasvjeta). U tom slučaju morate napraviti atest spomenute rasvjete jer u suprotnom možete biti kažnjeni sa 1000 kuna. Automobili koji serijski imaju LED dnevnu rasvjetu mogu istu upotrebljavati preko dana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene