Studenti stuttgartskog sveučilišta su postavili novi rekord u ubrzanju do 100 km/h. Točnije, isti sada iznosi nevjerojatnih 1,779 sekundi, što je svega 0,006 s brže od dosadašnjeg najboljeg rezultata.


 

Ovo zavidno ostvarenje je postavljeno od strane Green Team momčadi i to sa njihovim 100 kW, odnosno 136 KS snažnim električnim vozilom s pogonom na sva četiri kotača koje je osmišljeno i konstruirano za sudjelovanje u natjecanju Formula Student.

Vezani članci Slika nije dostupna Proglašen Ženski svjetski automobil godine Slika nije dostupna Svjetski je dan SRCA!

Točnije, ovo vozilo je opremljeno sa četiri električna motora i 6,62 kWh baterijama. Ukupna masa mu iznosi svega 160 kg. Drugim riječima, ova se mala električna praćka može pohvaliti specifičnim opterećenjem od 1,6 kg/kW. Usporedbe radi, Bugatti Veyron Super Sport ima specifično opterećenje od 2,08 kg/KS.

Na kraju dodajmo kako je rekord trenutno još uvijek neslužben jer se potvrda rekorda očekuje za koji tjedan od strane direkcije Guinness World Record.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.