Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najprodavanija, a po nekima, i najbolja kompaktna jurilica, doživjela je i svoje šesto izdanje. Prva generacija iz 1976. godine bila je prava senzacija, a baš kao i obični Golf, GTI je bio začetnik jedne nove klase.


Svoj je prestiž godinama poboljšavao, ali mu je u devedesetima slava prilično potamnjela, dok je konkurencija za redom izbacivala automobile koji su u svakom pogledu mogli parirati VW-ovom jurišniku. U većini slučajeva bili su i bolji. S prošlom, petom generacijom, stvari su na neki način vraćene u normalu. GTI je ponovo postao mjerilo, i po performansama i po izgledu. Kako je zapravo normalno da se od nasljednika očekuju poboljšanja, VW je imao prilično težak posao. Na sreću ljubitelja GTI-ja, on je dobro obavljen - šestica je donijela napredak u svim elementima.

Interijer poboljšan ugradnjom boljih materijala

Vezani članci Očevid nakon policijske potjere i navodne pucnjave - 2 Noćna jurnjava policije za Golfom u zagrebačkoj Dubravi: "Čula sam udarac, ali zvučao je kao da je pukla guma. Policija je vikala da svi uđemo u kuće" Slika nije dostupna VIDEO: Na rubu po kompleksu tvornice

Karoserija, osim što bolje izgleda, ima i povećanu krutost, a zadržala je i specifične GTI dodatke - masku hladnjaka, spojlere, pragove, kao i difuzor ispod stražnjeg branika. U agresivan vanjski izgled uklapaju se i specifični 17-inčni naplatci. Ipak, sve to ne djeluje pretjerano, više kao decentni dodaci kako bi se naglasio sportski karakter GTI-ja. Interijer je prije svega poboljšan ugradnjom boljih materijala, a ostavština koja podsjeća na prvu generaciju je karirani uzorak na sjedalima. Da nije riječ o običnom Golfu vidi se i po sportskom volanu, ručici mjenjača i rupičastim metalnim papučicama presvučenim gumom.

Emisiju Automotiv možete gledati u jutarnjem terminu na Novoj TV.