Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavljamo sportski automobil godine za 21. stoljeće. Prvi Porscheov plug-in hibrid s elektromotorima koji razvijaju 160 kW – 218 konjskih snaga. I V8 benzinski motor koji generira više od 368 kW – 500 KS.


Nadalje, Porsche 918 Spyder predstavlja i novitete poput električnog pogona na sve kotače i sustava koji regulira raspodjelu okretnog momenta. Tu je i Porsche mjenjač sa dvostrukom spojkom, PDK, i funkcija električnog boosta (dodatne snage). Sve su komponente vozila projektirane prema sportskoj arhitekturi fokusiranoj na performanse, tzv. CFK monocoque.

Vezani članci Policija pronašla ukradeni Porsche Provalili u kuću pa ukrali luksuzni automobil, policija ga pronašla demontiranog u radionici Humanitarni koncert Želim život Događaji koji su nas dirnuli: Pitali smo građane po čemu će pamtiti 2019., evo što su nam odgovorili

Težina je manja od 1.490 kilograma.S vrlo malim omjerom snage prema masi, to ga čini hibridom visokih performansi. S ubrzanjem do 100 km/h manjim od 3,2 sekunde do te najvećom brzinom većom od 320 km/h. Rezultat; na stazi Nordschleife biti će brži od Carrere GT. Identične rekordne performanse moguće su uz potrošnju od oko 3 litre na 100 kilometara, uz emisiju CO2 od 70 grama po kilometru. I Porsche 918 Spyder se može voziti samo na električno pogon, s radijusom kretanja do 25 kilometara.

Porsche 918 Spyder je štedljiv i čuva prirodu

Porsche 918 Spyder je razvijen iz gena legendarnog Porschea 917.  Ishod je ekstremno spljošten sportski automobil s karakterističnim proporcijama trkaćeg bolida. To je Porscheov DNA. U kokpitu 918 Spyder slijedi oblike Carrere GT. Primjerice, sa uzdignutom središnjom konzolom, plus tri neovisna instrumenta.

Ergonomija pokazuje put prema budućnosti. Glavnim se funkcijama upravlja gumbima na sportskom upravljaču i pomoću touch-screen displeja na središnjoj konzoli. On će promijeniti poimanje vožnje sportskog automobila.
Porsche 918 Spyder je jedan od naših odgovora na aktualno pitanje očuvanja prirode, pa iako smo ga pojačali, učinili smo ga štedljivijim. Kontradiktorno? Ne, to je princip kojeg smo nazvali Porsche Intelligent Performance.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.