Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Probali smo

VIDEO: BMW-ova serija 6 Coupe bit će omiljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bavarci su napokon predstavili treću generaciju Serije 6 Coupe. Zanimljivo, predstavljanje se dogodilo točno zadnjeg dana auto salona u Ženevi, no ne na samom salonu već putem medija, prvenstveno interneta.

Nova 'šestica' coupe tako uživo nije mogla biti viđena u Švicarskoj, već će tu čast prvi imati Kinezi, i to sljedećeg mjeseca na sve utjecajnijem auto salonu u Šangaju. Više mjesta, više snage i više luksuza, najkraći je opis najvećeg kupea u BMW-ovoj ponudi. No, među premium igračima ono što se najprije gleda ipak je izgled. A tu su Bavarci ponovo oduševili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi flagship BMW razmatra mogućnost lansiranja serije 9 Coupe? Slika nije dostupna Primjer sportske elegancje [VIDEO] Mercedes-Benz predstavio C klasu Coupe

I dok se prošla generacija ponekad suočavala s kritikama, prvenstveno zbog svojeglavog dizajna u režiji nekadašnjeg glavnog dizajnera Chrisa Banglea, za novi smo model uvjereni kako to neće biti slučaj. Aktualni šef Van Hooydonk radi sjajan posao, i posve je svjestan kako BMW-u više ne treba kontroverzi iz Bangleovog doba.

407 konjskih snaga

Sprijeda, s boka ili straga, nova šestica Coupe izgleda sjajno, napadački agresivno, široko, snažno. No jedino tako može i mora izgledati luksuzni coupe, čiji je primarni zadatak suprotstaviti se glavnom konkurentu, ljepotanu iz Stuttgarta. U odnosu na prethodnika novi je model narastao u svakom pogledu. U dužinu sada broji impresivnih 4,9 metara, a za istih 7,5 centimetara je povećan i razmak između osovina. Upravo ovaj podatak, kao i dodatnih četiri centimetara širine, jamče kako se više nitko, osobito na stražnjoj klupi, ne bi smio žaliti na nedostatak prostora. I prtljažnik je sa 460 litara sasvim solidan.

Trapezoidni završeci ispušnih cijevi karakteristika su modela 650i, najjače šestice do pojave moćnog M6. Ovdje 4,4 litreni V8 Bi-Turbo, zamjenjuje stari 4,8 litreni atmosferski motor. Konkretno, 407 konjskih snaga umjesto prijašnjih 367. Snažna konjica osigurava limitiranih 250 km/h i ubrzanje za svega 4,9 sekundi.

Integralno aktivno upravljanje

Za one koji ne pate na performanse i zvuk osam cilindara, alternativa nosi oznaku 640i. Ovdje je 320 konja snažan redni šesterocilindraš, koji nije osjetno sporiji, 5,4 sekunde i 250 km/h, ali je zato na svakih 100 kilometara čak 3 litre štedljiviji. Oba motora serijski dolaze s osmero-stupanjskim automatskim mjenjačem. Ljubitelji još štedljivije, odnosno dizelske vožnje, trebaju se strpjeti neko vrijeme, jednako kao i fanovi magičnog slova M. Prestižni V12 motor nije i neće biti u ponudi, jer je jednostavno prežedan, odnosno suviše ekološki poguban za okoliš.

Serija šest prva u ovoj klasi predstavlja integralno aktivno upravljanje. Riječ je o sustavu upravljanja sa sva četiri kotača, gdje stražnji kotači aktivno sudjeluju u skretanju do brzine od 60 km/h. Dodatni highlight novog modela su adaptivni farovi, u potpunost izvedeni u LED tehnologiji. Ista, učinkovita tehnologija, koristi se i za maglenke kao i za stražnja svjetla.

Uz veliki coupe uvijek se veže i velika doza luksuza. Kupcima je na raspolaganju podugačak popis komfornih i luksuznih dodataka – od masažnih sjedala do vrhunskog audio uređaja, a tu je i cijela sila naprednih sustava asistencije, noćni skener, upozorenje za promjenu trake, novi Head-Up displej i drugi. Šestica Coupe moći će se naručiti od lipnja, kada će biti poznate i cijene. Prve isporuke hrvatskim kupcima potom će uslijediti u kolovozu. Prema svemu viđenom, novi bavarski super-coupe, definitivno će biti omiljen.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene