Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primjer sportske elegancje

[VIDEO] Mercedes-Benz predstavio C klasu Coupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes je objavio prve fotografije, video zapise i tehničke podatke vezen uz novu Coupe izvedbu modela C klase te potvrdio kako će uskoro biti održana i online premijera izvedbe C63. Točnije, AMG-ova će verzija biti predstavljena 19. ovog mjeseca.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najudobniji kabriolet na svijetu Mercedes-Benz najavio S klasu Cabrio Slika nije dostupna Širenje ponude Volvo napada kompaktnu klasu

No, vratimo se standardnom Coupeu i recimo kako je novitet, u odnosu na svog prethodnika 95 mm dulji i 40 mm širi, dok mu je međuosovinski razmak produljen za 80 mm. Nadalje, motorizacija će više-manje biti preuzeta iz limuzine i karavana, odnosno možemo očekivati nekoliko benzinskih i dieselskih izvedbi s ručnim i automatskim mjenjačima te pogonom, kao i nekoliko verzija s pogonom na sva četiri kotača.

Točnije, prilikom lansiranja kupcima će biti ponuđena četiri benzinska i dva dieselska motora. Ponudu će otvoriti C180 s 1,6-litrenim motorom snage 115 kW, odnosno 156 KS, a slijedit će ga C200 s 2,0-litrenim pogonskim strojem snage 135 kW, odnosno 184 KS. Isti motor pokreće i C250 te C300, no u njima razvija snagu od 155 kW ili 211 KS, odnosno 180 kW ili 245 KS.

Ljubiteljima dieselaša će se nuditi C220d i C250d. Oba će pokretati 2,1-litreni pogonski stroj koji će u slabijoj izvedbi razvijati snagu od 125 kW, odnosno 170 KS, a u snažnijoj 150 kW, odnosno 204 KS.

Dakako, od limuzine i karavana je preuzeta infotainment i sigurnosna oprema, kao i većina uređenja interijera. Prodaja ovog automobila na europskim tržištima kreće u prosincu, a kabriolet će najvjerojatnije postati dostupan već u prvoj polovici iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene