Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dizajnirao najbolje Ferrarije

Umro poznati talijanski dizajner automobila Sergio Pininfarina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski dizajner automobila Sergio Pininfarina, počasni direktor istoimene tvrtke, umro je noćas u 85. godini nakon bolesti, pišu talijanska glasila.

Sergio Pininfarina, rođen u rujnu 1926. blizu Torina, na sjeveru Italije, dugo je bio direktor tvrtke specijalizirane za konstruiranje i montažu kupea i kabrioleta za velike proizvođače automobila, čiji je jedan od najpoznatijih modela Ferrari Testarossa.

Sergio, počasni predsjednik Pininfarine, prepustio je 2002. dužnost izvršnog direktora sinu Andrei koji je 2008. poginuo u prometnoj nesreći.

Zbog krize koja je zahvatila automobilsku industriju tvrka je u listopadu prošle godine prekinula s konstruiranjem automobila za račun velikih proizvođača, ali je nastavila raditi na istraživanju i razvoju, napose električnih automobila.

Sergio Pininfarina bio je predsjednik udruge poslodavaca Confindustrie od 1988. do 1992., a 2005. je imenovan doživotnim talijanskim senatorom. (Hina)

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene