Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od gospodarske krize

Na tržištu najjeftiniji auto na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska tvrtka Tata pustila je na tržište najjeftiniji automobil na svijetu, Nano, s nekoliko mjeseci kašnjenja i uz bojazan da bi gospodarska stagnacija u Indiji mogla smanjiti interes srednje klase za taj 'revolucionarni' automobil čija je cijena tek 2.000 dolara.

Taj autić po nevjerojatno niskoj cijeni, jeftiniji je od jakog prenosivog računala, uz veliku pompu će u Mumbaiju predstaviti Ratan Tata, predsjednik istoimene grupacije, nakon čega će početkom travnja stići koncesionarima, rekao je glasnogovornik podružnice Tata Motors, Debashis Ray.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponuda vrijedi od 6 do 8 mjeseci Prodavat će montažne kuće za 509 eura! Slika nije dostupna Najskuplji najjeftiniji automobil Tata Nano od čistog zlata

Nano koji će se u svojoj najjednostavnijoj inačici u Indiji prodavati po cijeni od 100.000 rupija (2.000 dolara i 1.500 eura), stići će u Europu do 2011. godine, ali po cijeni od 5.000 eura, budući da mora odgovarati ekološkim normama, rekao je Tata na sajmu automobila u Ženevi početkom ožujka.

U međuvremenu, samo 30.000 do 50.000 komada proizvest će se ove godine u Indiji, iako su početna predviđanja govorila o 250.000 komada na godinu, jer je u organiziranju proizvodnje tvrtka naišla na neočekivane zapreke.

>> Tata radi na europskoj verziji automobila 'Nano'

Nano s motorom od 624 kubičnih centimetra, snage malo boljeg motocikla, svijetu je predstavljen u siječnju 2008., ali još nije izašao na indijske ceste zato što nije dovršena tvornica u Gujaratu. Ustvari, Indiju, desetu gospodarsku silu svijeta, žestoko je pogodila svjetska kriza, zbog čega se našla na rubu deflacije, to jest trajnog pada cijena, što bi moglo paralizirati sve gospodarske aktivnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene