Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreće puno rjeđe

Svjetski rekord: Električni auto bez punjenja prevalio 361 km

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Električni automobil francuske tvrtke ORA postavio je prvi svjetski rekord u neprekidnoj vožnji takvih vozila prešavši 361, 3 km na probnoj pisti Muzeja automobila u Mulhouseu, rekli su organizatori.

Rekord je postavljen pod nadzornom predstavnika Guinnessove knjige rekorada. Auto ORA sa svojim je litijskim baterijama uspio bez punjenja prevaliti 361,3 km za nešto više od 17 sati, vozeći neprekidno prosječnom brzinom od oko 20 km na sat. To vozilo koje je već u prodaji za oko 6.000 eura i može se koristiti za razne svrhe, rekao je Alde Ohrel koji je s Jean-Michel Ritterom graditelj auta.

Ohrel je rekao da su francuske pošte zainteresirane za auto kojeg će testirati sljedećih tjedana. Električni auto bi mogao zamijeniti motocikle za dostavu pošte, njihovo je održavanje jeftinije i nesreće su puno rjeđe. Ohrel je spomenuo i moguće korištenje u eko turizmu, dok su dvosjedi ORA posebice zanimljivi za osobe smanjene pokretljivosti.

Punjenje električnih auta traje između dva i četiri sata, ovisno o baterijama i mogu razviti brzinu do 45 km na sat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene