Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva u kratkom vremenskom razmaku

Seat - Crossover temeljen na Ibizi stiže 2017?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kašnjenja za konkurencijom, kada je riječ o sve popularnijim rossoverima, Seat u sklopu svog plana revitalizacije namjerava lansirati dva u potpunosti nova crossovera koji će na tržište stići u naredne dvije godine.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Volvo XC40 – Švedi u crossover bitku šalju novog kraljevića Slika nije dostupna TEST Renault Kadjar dCi 130 4WD – obiteljski crossover za sva četiri godišnja doba

Već je otprije poznato kako Seat namjerava ozbiljnije krenuti u crossoverske vode to i ne treba čuditi s obzirom na popularnost ovih automobila te očekivani daljnji rast potražnje za njima. Također, znamo kako bi se na tržištu tijekom iduće godine trebala pojaviti crossover izvedba Leona, no to neće biti kraj seatovog puta u svijet crossovera.

Naime, godinu dana kasnije taj bi model trebao slijediti manji crossover B segmenta koji će se u osnovi temeljiti na modelu Ibiza. Točnije, na sljedećoj generaciji ovog španjolskog gradskog modela, odnosno veliki će broj svojih komponenti dijeliti s volkswagenovim Taigunom.

Drugim riječima, ovaj će se novitet temeljiti na skraćenoj modularnoj MQB platformi, a motorizacija će biti preuzeta iz Ibize. Kupcima će na izboru vjerojatno stajati samo izvedbe s pogonom na prednje kotače, dok bi ponudu prijenosa trebali činiti ručni i DSG mjenjači.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene