Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Saabov zahtjev

Reorganizacija za samo tri mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao rezultat GM-ovog strategijskog pogleda na globalni Saabov posao, uprava švedske tvrtke objavila je da je pokrenula sudski zahtjev za reorganizacijom kompanije kako bi Saab postao potpuno neovisan poslovni subjekt.

Reorganizacija je samostojeći, prema švedskim zakonima, legalni proces upravljan neovisnim upraviteljem imenovanim od strane suda koji će u uskoj suradnji s upravom Saaba voditi cijeli proces.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slab, ali stabilan oporavak Detroitska 'Velika trojka' objavila solidan rast prodaje auta Slika nije dostupna Premijera u L.A.-ju Saab 9-4X napokon na cesti

Kao dio procesa reorganizacije, Saabov zahtjev uključuje i zadržava koncentraciju dizajna, konstrukcije i proizvodnje u Švedskoj. Ovaj zahtjev biti će prezentiran kreditorima tri tjedna od dana podnošenja. U ovisnosti od odobrenja suda, reorganizacija će biti provedena u tri mjeseca.

Saab nastavlja s radom kao i do sada, uz punu suradnju Švedske vlade tijekom procesa. Reorganizacije ne bi trebala imati nikakav utjecaj na druge poslove General Motorsa.

Više doznajte u priloženom videu emisije Automotiv koja se na Novoj TV emitira nedjeljom u jutarnjem terminu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene