Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi natjecatelj

Renault Sport predstavio R.S. 01 snage od 507 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka s više no bogatim iskustvom u automobilskim natjecanjima predstavila je svoj novi adut. Snažan više od 500 KS, ovaj bolid od ugljičnih vlakana dostiže preko 300 km/h.

Renault je predstavio novi trkaći model pod nazivom R.S. 01, a riječ je o automobilu koji se temelji na monocoqueu od ugljičnih vlakana razvijenom u suradnji s Dallarom te koji je namijenjen GT natjecanjima i utrkama izdržljivosti. Karoserija mu je izrađena od kompozitnih materijala, a poseban je naglasak stavljen na aerodinamička rješenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon njih i električni modeli Renault - Budući RS modeli s hibridnom tehnologijom Slika nije dostupna 220 KS i 260 Nm Renault predstavio Clio R.S. 220 Trophy EDC

Dimenzije modela R.S. 01 iznose 4710 x 2000 x 1166 mm, a međuosovinski mu je razmak dug 2744 mm, dok mu prednji trag kotača iznosi 1675, a stražnji 1624 mm. Nadalje, ovaj automobil teži 1100 kg, a pokreće ga nissanov bi-turbo 3.8 V6 iz modela GT-R koji u ovom slučaju razvija 373 kW, odnosno 507 KS i najvećeg okretnog momenta od 600 Nm.

Motor je uparen sa 7-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem koji spomenutu snagu i moment na podlogu prenosi putem stražnje osovine. Najveća brzina iznosi preko 300 km/h, a za veću će se sigurnost pobrinuti, za njega posebno razvijene, michelinove gume veličine 18 cola, kao i karbonsko-keramički diskovi, sprijeda promjera od 380 mm sa 6-klipnim kočničkim kliještima.

Od ostalih karakteristika vrijedi izdvojiti čelični sigurnosni "kavez", prilagodljivi tzv. pushrod ovjes, veliko stražnje krilo i difuzor, dvostruki završetak ispušnih cijevi i sl. Dodajmo još i kako će se ovaj model koristiti u natjecanju pod nazivom Renaultsport Trophy, a hoće li i kakav utjecaj imati na cestovnu ponudu za sada još nije poznato.

Više čitajte na Autonet.hr.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene