Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom prezentacije planova za bližu budućnost Volkswagen Grupe predstavljeni su i planovi za alternativno pokretane modele ove grupacije koja nam otkriva kako Porsche radi na razvoju dva električna modela.


 

Konkretnije, radi se o BEV i FCEV modelima. Drugim riječima, jedan će automobil električnu struju skladištiti u baterijama (battery electric vehicle), a drugi će ju dobivati iz vodikovih gorivih ćelija (fuel cell electric vehicle).

Vezani članci Jennifer Lopez (Foto: Instagram) Zaljubljeni zaručnik jako se isprsio: Jennifer Lopez za 50. rođendan dobila poklon dostojan dive! Slika nije dostupna I Porsche ulazi u 'električno doba'

Za sada nije poznato o kojim će se točno modelima raditi, no pretpostavlja se kako bi prvi (BEV) bio već dugo najavljivana manja porscheova limuzina tzv. Pajun (Panamera Junior). Razvoj ovog automobila se navodno vodi pod kodnom oznakom 717 i trebao bi se temeljiti na MSB platformi imati četvora vrata, a dizajn će dakako biti inspiriran onim modela 911 i Panamera.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje tijekom 2019, a u konačnici će ga pokretati dva električna motora kombinirane snage oko 400, 500 i 600 KS te će imati pogon na sva četiri kotača. Ovaj potencijalni konkurent teslinom Modelu S bi također trebalo biti moguće puniti putem indukcije.

Za FCEV za sada nema nikakvih informacija, a na priloženoj fotografiji možete vidjeti kako slično pokretano vozilo planiraju lansirati Audi i Volkswagen. No, za sada također nema nikakvih konkretnijih informacija o datumu njihova dolaska na tržište.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.