Kad u radionici na zidu velikim slovima piše - sve je jako važno - onda vaš automobil može izgledati samo ovako.

Galerija


Prekrasno čudovište u Absinth zelenoj boji s Blood Orange unutrašnjosti novo je remek djelo majstora Singera. Za neupućene Singer je manufaktura koja će od vašeg starog Porschea 964 napraviti nostalgični hot-rod Elfer. Pritom će opsesivno paziti na svaki detalj dijelova i izrade kako bi budućeg vlasnika učinili najsretnijim čovjekom na svijetu.

Novi projekt nastao je za građevinskog radnika iz Minnesote koji je poželio preurediti svoji 27 godina stari Porsche 964 ali napravio grešku i ostavio je neispunjeni bankovni ček u kalifornijskoj radionici.

Shvativši to kao poziv u novu inženjersko-dizajnersku avanturu ekipa iz Singera angažirala je prijatelje iz Williams F1 momčadi, par likova koji rade pola radnog vremena iz Bremba, BBS-a i Michelina te dvojicu umirovljenika sa stažem u Porscheu.

Petrolistički mokri snovi - zašto svi automobili nisu napravljeni ovako detaljno?
Petrolistički mokri snovi - zašto svi automobili nisu napravljeni ovako detaljno? - 6


Rezultat je atmosferski zrakom hlađeni motor koji oslobađa okruglih 500 KS iz 4 litre obujma i vrti se malo iznad 9000 o/min. pomoću ručnog mjenjača sa šest brzina.

Kotači su preslika legendarnih Fuchsica ovog puta u 18” izvedbi s Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama te karbon-keramičkim kočnicama. Paneli karoserije kao i u ostalim Singerovim djelima nastali su od karbona. Sve zajedno ima samo 990kg i skladno je upakirano kako bi podsjećalo na Porscheove modele RSR iz 70-tih godina prošlog stoljeća. Savršeno.

Samo 75 primjerka ovog čuda bit će napravljeno u sljedeće dvije godine u novoj europskoj Singerovoj radionici u Oxfordu.

Cijena? Prava sitnica sa šest nula.