Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lakša i agilnija

Mazda objavila teaser novog MX-5

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada bude predstavljena na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, nova Mazda MX-5 obilježit će ulazak u svoju četvrtu generaciju. Jedan od najuspješnijih roadstera ikad, spreman je za novo doba.

Mazda je objavila novi teaser sljedeće generacije modela MX-5 koji će premijerno online biti predstavljen početkom idućeg mjeseca, dok bi prvi javni nastup trebao imati na ovogodišnjem pariškom auto salonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLASIK Ljubitelj ste Mazde? Kupujte kartu za Njemačku! Slika nije dostupna TEST TEST: Mazda3 Sedan je dokaz da kompaktne limuzine mogu biti atraktivne!

Za sada nema konkretnijih informacija o konačnom izgledu ovog noviteta, osim što je poznato kako će biti inspiriran daljnjim razvojem mazdinog Kodo dizajna te da će zbog toga biti poprilično različit od svog prethodnika.

Nadalje, za sada znamo i kako će ovaj model biti temeljen na SkyActiv šasiji što će rezultirati 100-tinjak kilograma lakšim automobilom, kao i nižim težištem. Novi SkyAcitv motori te pogon na stražnje kotače će zajedno s nižom masom učiniti novi MX-5 osjetno agilnijim i zabavnijim automobilom, dok će dodatna čvrstoća konstrukcije pripomoći povećanju sigurnosti.

Uskoro očekujemo više informacija o novom MX-5, a do tada pročitajte našu prethodnu vijest o ovom automobilu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene