Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 vrhunskih 'makina'

Lamborghinijeva mini turneja u Zadru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski pozdrav Suncu, gdje se, kako domaćini kažu, vidi 'najlipši zalazak sunca na svitu', proteklog je tjedna uz neizostavne šetače i turiste, okupiralo 12 bikova. Kada kažemo bikova, u automobilskom svijetu to može biti samo jedno, Lamborghini.

12 vrhunskih talijanskih strojeva, iz Lamborghini kluba Italija, u Zadru je gostovalo u sklopu mini turneje 'Green versus Sea', svojevrsnom natjecanju golfera protiv jedriličara.Tako je 12 Lamborghinija u nekoliko dana posjetilo više hrvatskih destinacija. Startna je postaja bila Crikvenica, nastavilo se prema Plitvicama te završilo ovdje u Zadru.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Ljubitelji automobila tako su mogli uživati u čak tri generacije moćnih Lamborghinija s V12 motorom. Od ekscentričnog Countacha, najuglatijeg superautomobila, preko vražjeg, ekstremnog dizajniranog Diabla do prvog Lamba nastalog pod dirigentskom palicom Audija moćnog Murcielaga. Bili su tu i rijetki model SV te limitirani, drugi primjerak u svijetu s oznakom GT.

Svoje dojmove o vožnji egzotičnih sportaša s nama je podijelio predsjednik kluba. 'Ovo je eksplozivan automobil, velike moći. Ima puno više konja čak i od Ferrarija ili bilo kojeg drugog sportskog automobila. Vrlo je moćan, također i vrlo stabilan u zavojima, a povrh svega, jako brz - ovaj automobil od nule do 100 km/h može stići za otprilike četiri sekunde', rekao je Andrea Nicoletto, Lamborghini Club Italia.

Izaziva pažnju gdje god da se pojavi

Unatoč tome što je njegov Diablo već punoljetan, izaziva pažnju gdje god se pojavi. 'Ovaj automobil također ima jako moderan dizajn, s obzirom da je star 20 godina, iz 1991. Ima motor od 6.000 kubičnih centimetara i ima otprilike 540 konja', dodao je Andrea. 

540 konja prije dvadeset godina, kada još nije bilo ESP-a i sličnih sustava. Ime Diablo je, dakle, odlično pogođeno. Iako je i Ferrari talijanska ikona, ovi ljudi niti ne pomišljaju o propetom konjiću. 'Ovaj automobil ima egzotičniji dizajn, ekstremniji je, a prije svega zato jer je riječ o puno rjeđem automobilu. Proizvodnja Lamborghinija puno je manja, a time i puno ekskluzivnija' naglasio je predsjednik kluba. 

Nešto slično kao Hrvatska, mala zemlja, prepuna zanimljivosti. Prezadovoljni su bili i sudionici 'Green versus Sea' trofeja.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene