Pet godina već čekamo pravog nasljednika Ferruccijevih traktora. Čini se kako će se strepljenje višestruko isplatiti...


Ekipa iz Sant'Agate za 4. prosinca najavila je predstavljanje Lamborghinijeva crossovera, koji još od 2012. godine pali maštu bogatih i manje bogatih petrolista širom svijeta.

Prototip trenutno niže krugove na Nurburgringu i prema svjedocima koji kampiraju i snimaju zavoje u Zelenom paklu, Urus je očekivano superbrz. Nema sumnje da će se Lamborghini u nekom trenutku pohvaliti najbržim vremenom kruga koji sada drži stara generacija Porscheova Cayennea S – 26 stotinki ispod 8 minuta.

Vezani članci Lambo (Foto: Screenshot/YouTube) Brzi auto je najbrži put do nesreće, a on je vozio pravu makinu Skupa pogreška (Foto: Screenshot/YouTube) Cura je poludjela na njega: Ponosno skočio na vjetrobran skupog auta, rezultati su tragikomični

Neformalno je to izjavio i Maurizio Reggiani, Lambov šef razvoja novih modela, na autoshowu u Frankfurtu sugerirajući maksimalnu brzinu Urusa iznad 310 km/h.
Lambov crossover dijeli puno sastojaka s familijom iz Njemačke (Porsche Cayenne) i Engleske (Bentley Bentayga), no prema najavama trebao bi biti najlakši i najsnažniji među rođacima.

To je ipak najbitnije za fotografije ispred londonskog Harrodsa i šopinga u Dubai Mallu.