Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvar na zračnim jastucima

Honda povlači 437,763 vozila s tržišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Honda Motor Co Ltd objavila je u da povlači 437,763 vozila u SAD-u zbog kvara na zračnim jastucima koji se povezuje s 11 slučajeva ozlijeđivanja i jednim smrtnim slučajem.

'Današnji opoziv Honda vozila odnosi se isključivo na modele Odissey, Accord i Civic proizvedene 2001/2002. godine za američko i japansko tržište. Opoziv se ne odnosi na europsko tržište jer navedeni modeli za naše tržište imaju posve drugačije specifikacije', stoji u priopćenju hrvatskog sjedišta Honde.

Pročitajte i ovo Bankomat drama u istri Policija objavila fotografiju osobe koju sumnjiče za krađu, ali ona kaže da je počinjena gruba pogreška i ljutito poručuje: "Koja sramota za mene i djecu! Sve ću ih tužiti!" Obitelji javili da im je baka mrtva, a kasnije da je ipak živa Tužit će bolnicu Skandal u Zaboku: "Iz bolnice su nam javili da je baka umrla. Iskopali smo grob i polijepili osmrtnice, a onda na dan sprovoda..."

Pojašnjava se kako je ovaj opoziv zapravo iz srpnja 2009. kada je Honda po prvi puta odlučila opozvati navedena vozila  Honda od srpnja prošle godine nije zaprimila niti jednu novu primjedbu vezanu uz problem sa zračnim jastucima na navedenim modelima do veljače 2010. godine, kada se u Americi pojavilo 12 novih prijava problema.

Najnovija odluka o povlačenju odnosi se na modele Accord, Civic, Odyssey i CR-V iz 2001. i 2002., te Acura TL proizvedene 2002.

>> VIDEO: Nova Honda Civic

U tvrtki kažu kako im nije poznat nijedan novi incident, nakon srpnja 2009 kada je proširen broj povučenih vozila. 'Ipak, zaključili smo kako ne možemo biti posve sigurni da će vozačevi zračni jastuci, ugrađeni u vozila nakon toga datuma, biti ispravni', stoji u priopćenju Honde. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene