Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka Honda Motor Co Ltd objavila je u da povlači 437,763 vozila u SAD-u zbog kvara na zračnim jastucima koji se povezuje s 11 slučajeva ozlijeđivanja i jednim smrtnim slučajem.


'Današnji opoziv Honda vozila odnosi se isključivo na modele Odissey, Accord i Civic proizvedene 2001/2002. godine za američko i japansko tržište. Opoziv se ne odnosi na europsko tržište jer navedeni modeli za naše tržište imaju posve drugačije specifikacije', stoji u priopćenju hrvatskog sjedišta Honde.

Vezani članci Obitelji javili da im je baka mrtva, a kasnije da je ipak živa Skandal u Zaboku: "Iz bolnice su nam javili da je baka umrla. Iskopali smo grob i polijepili osmrtnice, a onda na dan sprovoda..." Sonja Tošić Grlač, predsjednica Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec Umjesto fiziološke otopine ubrizgale dezinficijens? "Medicinske sestre koje su bile uz preminulog pacijenta do daljnjeg neće raditi"

Pojašnjava se kako je ovaj opoziv zapravo iz srpnja 2009. kada je Honda po prvi puta odlučila opozvati navedena vozila  Honda od srpnja prošle godine nije zaprimila niti jednu novu primjedbu vezanu uz problem sa zračnim jastucima na navedenim modelima do veljače 2010. godine, kada se u Americi pojavilo 12 novih prijava problema.

Najnovija odluka o povlačenju odnosi se na modele Accord, Civic, Odyssey i CR-V iz 2001. i 2002., te Acura TL proizvedene 2002.

>> VIDEO: Nova Honda Civic

U tvrtki kažu kako im nije poznat nijedan novi incident, nakon srpnja 2009 kada je proširen broj povučenih vozila. 'Ipak, zaključili smo kako ne možemo biti posve sigurni da će vozačevi zračni jastuci, ugrađeni u vozila nakon toga datuma, biti ispravni', stoji u priopćenju Honde. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju