Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Heico Sportiv doradio Volvo V40

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka tuning tvrtka Heico Sportiv upravo je izbacila prve službene fotke svog tuning paketa za novi Volvo V40 hatchback.

Siguran, pouzdan....i dosadan – ta stigma odavno više ne prati švedskog proizvođača a sada imamo još jedan dokaz u potporu činjenice da je Volvo sve uzbudljiviji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Na Auto Mobil International (AMI) sajmu u Lepzigu, Heico Sportiv, njemačka tuning tvrtka iz Weiterstadta, ujedno i odabrani tuning stručnjak za Volvo automobile, predstavio je novi Volvo V40 hatchback u tuniranom obliku kao i svoj Volvo V40 trkaći automobil na bio-dizel gorivo.

Najmlađi član Volvo obitelji koji je tek nedavno imao svjetsku premijeru početkom ožujka na ženevskom auto salonu u prodaju kreće već ovog ljeta. Kompaktni hatchback u pravoj je Volvo maniri naoružan cijelim dijapazonom sigurnosnih elemenata, a da ne nabrajamo unedogled samo ćemo spomenuti da je ovo prvi automobil sa serijski ugrađenim zračnim jastukom za pješake. Međutim, V40 također je i vrlo moderno i dinamično oblikovan automobil sa istaknutim sportskim voznim karakteristikama.

Filozofija ekipe iz Heico Sportiva oduvijek se vrtjela oko toga da znatno ne utječu na izgled automobila već da dodatno naglase profile vozila i unaprijede performansni potencijal, naravno. Kao službeni partner njemačkog ogranka Volvo Car Corporation-a za individualizaciju cestovnih modela švedskog proizvođača, Heico Sportiv intenzivno radi na razvoju sveobuhvatnog paketa opreme čija će dostupnost u prodajnim salonima diljem svijeta biti usuglašena s lansiranjem novog Volvo V40 na tržište.

Okosnica tuning paketa je e.motion® ECU modul a u spomenuti paket ulazi i novi ispušni sustav s četiri ovalne ispušne cijevi koje garantiraju zahvalnu zvučnu kulisu, sportski ovjes i kočioni sustav, ekskluzivni VOLUTION® naplatci te visoko-kvalitetni elementi za interijer kao i posebno razvijen aerodinamički paket.

Izlazna snaga automobila sa serijskih 237 KS podignuta na ukupno 266 KS dok je okretni moment također porastao s 320 Nm na 365 Nm. Očekuje se da će ubrzanje do 100 km/h trajati nešto ispod 6 sekundi uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Aerodinamički paket od karbonskih vlakana koji odlikuje mala masa vizualno je osmišljen za cestovnu verziju novog V40 hatchbacka iz Volvo-a a dodatno je optimiziran za natjecateljsku arenu tek širim kućištem kotača, spuštenim prednjim spojlerom i stražnjim krilom. Stražnji difuzor pak vidljiv je i na finalnoj cestovnoj verziji.

Iako će mnogima srce brže zakucati na natjecateljsku inačicu novog Volvo V40 hatchbacka, tuning paket za cestovnu verziju također izgleda prilično uzbudljivo.

Pod sloganom “Green Racing”, HEICO SPORTIV već godinama uspješno pokazuje da automobilistički sport i ekologija nisu nužno paradoksalni pojmovi. Trkaća verzija novog Volvo V40 hatchbacka sukladno toj filozofiji koristiti će alternativna goriva. Najnoviji model iz Volvo-a pogoni peterocilindrični turbo dizel D5 motor koji u trkaćoj konfiguraciji dostavlja 300 KS i maksimalan okretni moment od 600 Nm. Od 2013. godine, Volvo V40 u izvedbi tuning tvrtke Heico Sportiv na startnoj liniji na ultimativnoj utrci izdržljivosti, 24 sata Nurburgringa, u spremniku goriva imati će bio-dizelsko gorivo.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene