Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak proizvodnje crne beštije

FPV koncept GT Black kreće u limitiranu proizvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranije ove godine, FPV ili Ford Performance Vehicles predstavio je opaki koncept Falcon GT Sedan s 5.0-litrenom V8 zvijeri pod haubom. Sada nam stiže informacija o početku proizvodnje ove crne beštije!

Nakon fenomenalnih pozitivnih reakcija na FPV koncept predstavljen na australskom auto salonu ranije ove godine, Ford Performance Vehicles odlučio je staviti matiranu crnu beštiju u proizvodnju, ali ipak u limitiranoj seriji od 125 komada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

'Bili smo totalno iznenađeni pozitivnim reakcijama ljubitelja Fordovih automobila i posjetitelja međunarodnog auto salona na naš koncept,' kaže glavni direktor FPV-a, Rod Barrett i dodaje: ''Znali smo da ne možemo pogriješiti s odabirom mat crne boje. Javnost je rekla svoje, a mi smo ih odlučili poslušati. Jednostavno sam oduševljen što ćemo moći staviti GT Black u proizvodnju tako brzo. Detaljno smo analizirali povratne informacije na automobil, a rezultati otvaraju neke vrlo uzbudljive mogućnosti za FPV brand u budućnosti. GT Black samo je početak uzbudljivih vremena koja su pred nama a mi ćemo nastaviti raditi na novim proizvodima i novim dizajnerskim stilovima kako bi se kretali ukorak sa željama i zahtjevima kupaca. Jedna od želja nam je i plasirati ovaj automobil u Europu'.

Potpuno crn, s crnim alu-felgama, crnim ispušnim cijevima i mat finišem, GT Black biti će teško promašiti na cesti. Automobil će se prodavati isključivo u crnoj boji što će uvelike olakšati odluku kupcima, barem što se tiče boje.

Limitirani GT Black pod poklopcem skriva potpuno aluminijski V8 BOSS 335 agregat zapremnine 5 litara koji u kombinaciji sa super punjačem dostavlja maksimalno 450 KS dostupnih pri 5.750 o/min i maksimalan okretni moment od 570 Nm dostupan u rasponu od 2.200 do 5.500 o/min.

Najnoviji član FPV obitelji na tržište dolazi u zlokobnoj 'Silhouette' crnoj boji a što se tiče opremljenosti također neće razočarati. Uz bogatu opremu koja dolazi s postojećim modelima GT linije, novi GT Black donosi i neke novosti poput kamere za vožnju unatrag i kožna sjedala.

Potpuno novi mat crni styling proteže se uzduž poklopca motora, prekriva stražnje krilo i blatobrane, a u crno su omotani i prednji i stražnji branik te gornje i donje rešetke. Kućišta maglenki također su obojana u crno, kao i ispušne cijevi, a cjelokupan vanjski dojam zaokružuju GT peterokraki alu-naplatci u crnom premazu visokog sjaja. Pogađate, crna boja primijenjena je i u stiliziranju unutrašnjosti automobila.

Uzimajući u obzir da se radi o limitiranoj seriji, svaki pojedinačan GT Black model dolazi s jedinstvenom oznakom i certifikatom koji potvrđuje autentičnost što će uvelike povećati vrijednost automobila kao kolekcionarski primjerak.

Novi FPV GT Black prodavati će se po cijeni od 74.290 američkih dolara (oko 52.000 EUR) i za sada će biti rezerviran samo za australsko tržište. Nadamo se da će ga što prije ponuditi u Europi jer pokraj njega Insignia OPC ili Passat R36 izgledaju smiješno!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene