Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp

Liječnik predsjednika SAD-a Donalda Trumpa kazao je u četvrtak da je Trump završio terapijsko liječenje od koronavirusa te da je nakon dolaska iz bolnice u Bijelu kuću njegovo zdravstveno stanje stabilno, pa bi se mogao vratiti javnim dužnostima ovu subotu.


U priopćenju Bijele Kuće liječnik Sean Conley kazao je da je Trump odgovorio "iznimno dobro" na terapiju, a nema ni dokaza nuspojava od liječenja.

Predsjednik SAD-a, pred kojim su izbori 3. studenog, hospitaliziran je zbog zaraze koronavirusom prošloga tjedna u petak, a u ponedjeljak se vratio u Bijelu kuću, gdje se sada nalazi u izolaciji.

"Od povratka u Bijelu kuću njegovo je fizičko stanje stabilno i lišeno naznaka koje bi mogle sugerirati napredak bolesti", napisao je Conley.

Ustvrdio je da će u subotu, 10. listopada, biti deset dana otkad je predsjedniku potvrđena zaraza koronavirusom. Prema planiranom smjeru liječenja, Conley predviđa ''predsjednikov siguran povratak javnim dužnostima do tada''.

Prva debata između Trumpa i Bidena održana je u Clevelandu 29. rujna Druga debata trebala bi biti virtualna, ali Trump već poručio: "Ne želim gubiti vrijeme na to, mislim da uopće nisam zarazan"

Donald Trump skinuo zaštitnu masku čim se iz bolnice vratio u Bijelu kuću Trump izašao iz bolnice, gdje je bio na liječenju zbog korone, pa na terasi Bijele kuće ponovno napravio skandal: "Nemojte se bojati COVID-a"

Trump je ranije kazao kako misli da nije zarazan i ustvrdio da se osjeća dovoljno dobro da nastavi održavati političke skupove uoči izbora.