Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAST CIJENA PROIZVODA

Ministarstvo dalo novi rok trgovcima: "Sami će sebe kazniti ako ne budu na bijeloj listi"

Jurica Lovrinčević
Jurica Lovrinčević Foto: Ronald Goršić / CROPIX
Od 10 trgovačkih lanaca, samo su dva Ministarstvu gospodarstva dostavila listu cijena 80-ak proizvoda. Za ostale je lance produžen rok do kojeg to mogu učiniti.

Od 10 trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, samo dva su Ministarstvu gospodarstva dostavila listu cijena 80-ak proizvoda.

Podsjetimo, zbog neopravdanih poskupljenja Vlada je od trgovaca tražila podatke o kretanju cijena određenih proizvoda tijekom prošle godine, ali i da im te cijene šalju svaka dva tjedna do kraja ove godine. Prikupljeni podaci bili bi dostupni građanima. Danas su iz Ministarstva ostalim trgovcima poslali metodologiju i dali novi rok.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš OPET NA SUDU Glavaš predao podnesak s kaznenom prijavom protiv bivših i sadašnjih državnih odvjetnika te tužitelja u postupcima "Selotejp" i "Garaža"

Pročitajte i ovo Zambija: Uhićeni Hrvati - 3 OPTUŽENI ZA TRGOVINU LJUDIMA Osmero Hrvata uhićenih u Zambiji još ne može na slobodu, doznajte i zašto: "Nažalost, naši ljudi su upali u jednu klopku"

"Malo smo stvari pokušali pojasniti. Dajemo im još jednu šansu i imaju vremena sutra do devet, i mi i oni da odgovorimo na pitanje hoće li se naći na bijeloj listi ili neće", rekao je Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića.

"Ne želimo mi kažnjavati trgovce. Trgovci su se sami prijavili. Kompanije žele biti odgovorne, žele biti etične. Je li vama u redu da etički odgovorna kompanija ne daje ovakve podatke? Da ne da račun hrvatskim građanima? Mislim da će sami sebe ovako kazniti ako neće biti na bijeloj listi", dodao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene