Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon svečane akedmije

Božinović se pohvalio: Hrvatska policija je na razini najsposobnijih europskih policija

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovao je na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 32. godišnjice Prvog hrvatskog redarstvenika u Splitu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovao je na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 32. godišnjice Prvog hrvatskog redarstvenika u Splitu. Po završetku akademije obratio se medijima.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas ovdje na tradicionalnom obilježavanju Dana kada se postrojio prvi hrvatski redarstvenik. Postrojili su se 5. kolovoza koji ima i simboličko značenje u borbi Hrvatske za samostalnost i slobodu. Možemo reći da je počelo 5. kolovoza 1990., a završilo također 5. kolovoza veličanstvenom vojno redarstvenom akcijom, operacijom "Oluja". To su ljudi koji su imali samo dva uvjeta - dragovoljnost i domoljublje", rekao je Božinović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očekuju kolone na cestama Idete na put? Policija upozorava vozače na gužve, promet će nadzirati i helikopterom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna više ozlijeđenih FOTO Stravična nesreća na A1: Sudarila se tri automobila, jedna osoba poginula

Zbog toga što su bili prvi, rekao je Božinović, dužni smo im odati duboku zahvalnost i pijetet.

"Prvih 60 redarstvenika položilo je svoje živote u slobodu i temelje Hrvatske. Iz njih je izrasla hrvatska policija koja je danas vrlo profesionalna, na razini najsposobnijih europskih policija. Policija je to koja obavlja toliki broj zadaća da ih danas ne možemo ni nabrojati. Činjenica je da Hrvatska spada u najsigurnije europske države i da je Hrvatska možda najsigurnija turistička destinacija na jedan neizravan način", zaključio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene