Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vranković: Igračima nemam što zamjeriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik Josip Vranković smatra da su hrvatski košarkaši pružili svoj maksimum protiv Srbije...

Hrvatska je ispala sa Svjetskog košarkaškog prvenstva, u osmini finala protiv Srbije. Nije to veliko iznenađenje, s obzirom na snagu protivnika, no u samoj završnici naši su imali prilike i pobijediti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska bez šanse protiv jakih Amerikanaca Slika nije dostupna Roko Leni Ukić za GOL.hr: Idemo do četvrtfinala, a onda…!

>> Hrvatska poražena u infarktnoj završnici!

Mislim da nam za utakmicu protiv Srbije na želji i igri nitko nema što zamjeriti 'Teško je ovako izgubiti, ali mislim da smo kao momčad pružili maksimum. Tomas je odradio sjajan obrambeni posao. Cilj nam je bio zatvoriti njhove playmakere i četvorke, i to nam je uspjelo. Uz to, igrali smo i sa skraćenom rotacijom,' izjavio je izbornik Vranković nakon utakmice, koji je koristio tek osam igrača protiv Srbije.

'Ovo je mlada momčad, nije floskula. Ako sad nećemo istrpiti Tomića i Bogdanovića, onda nećemo ni u Litvi imati pravo od njih tražiti određenu reakciju. Ne bježim od toga da smo igrali slabo protiv Brazila, ali to je bila samo jedna utakmica od svih službenih i pripremnih koje smo igrali. I to je dio sazrijevanja ove momčadi. Pokazali smo karakter i izvukli se iz toga. Teško je kad ovako izgubiš utakmicu, ali mislim da nam za utakmicu protiv Srbije na želji i igri nitko nema što zamjeriti.'

Iako je bilo par dvojbenih odluka, suce ne krivi za poraz.

'Da smo imali ovakvo suđenje sa Slovenijom, jamčim da bismo pobijedili u toj utakmici,' zaključio je naš izbornik.

'Mi već godinama izvlačimo pouke iz sličnih poraza, ali to nikako ne uspijevamo naplatiti. Predugo čekamo na jednu veliku pobjedu koja bi sve okrenula. Ljudi su već umorni od nas, ali doći će valjda i takva pobjeda jednom. Znam da su navijači izgubili strpljenje, ali ne mogu ništa reći osim da mi je žao,' izjavio je Marko Popović nakon utakmice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene