Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP: Hrvatska rutinski svladala slabi Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 2. kolu skupine B košarkaškog SP-a hrvatski košarkaši svladali su Iran rezultatom 75:54...

Hrvatska je stigla do svoje prve pobjede na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Turskoj. Kao što je u prvom kolu bilo očekivano da će Vrankovićevi izabranici izgubiti od Amerikanaca, tako ni pobjeda u drugom kolu protiv Irana nikog nije iznenadila. Iranska košarka nekoliko je nivoa ispod hrvatske i to se vidjelo na terenu.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Hrvatska se mučila s Iranom samo na samom početku utakmice, u razdoblju kada je Ehadadi trpao tricu za tricom i donio svojoj momčadi prednost 13:12. Uslijedio je zatim raspad iranske igre, a naši su do poluvremena stigli do prednosti od 20 razlike, koju su do kraja susreta rutinski očuvali i stigli do trijumfa.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Bojan Bogdanović (13), Roko-Leni Ukić (13) i Ante Tomić (12 koševa, 7 skokova), dok je Irance predvodio Hamed Ehadadi sa 27 koševa.

U 3. kolu Vrankovićeve igrače čeka prva prava utakmica, protiv opasne, ali ne i nepobjedive Slovenije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene