Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roland Garros: Finale Safina - Ivanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa za tenisačice igrat će Ruskinja Dinara Safina i Srpkinja Ana Ivanović. Nakon što je Safina u prvom polufinalu sa 6-3, 6-2 uvjerljivo nadigrala sunarodnjakinju Svetlanu Kuznjecovu, u drugom polufinalu Ivanović je sa 6-4, 3-6, 6-4 svladala svoju sunarodnjakinju Jelenu Janković, te tako osigurala prvo mjesto na sljedećoj WTA ljestvici koja će biti objavljena u ponedjeljak.

Nakon dva sata i 15 minuta velike borbe Ivanović je uspjela ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je također igrala u finalu Roland Garrosa. Janković je bolje otvorila dvoboj i povela 3-0, ali zatim je uslijedio period dominacije Ivanović koja je osvojila devet od sljedećih 11 igara, riješila prvi set u svoju korist sa 6-4 i povela sa 3-1 u drugom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Roland Garros: Trijumf Ane Ivanović Slika nije dostupna Roland Garros: Treću godinu zaredom finale Nadal - Federer

Janković se nije predala, već je odogovorila svojom serijom od sedam uzastopnih gemova kojom je osvojila drugi set sa 6-3 i povela sa 2-0 u trećem. Prednost od dva gema Janković je držala do vodstva 4-2, ali tada je Ivanović pronašla novu razinu u svojoj igri, te osvojila četiri posljednja gema i dobila meč koji je pobjednici donosio prvo mjesto na WTA ljestvici.

Bit će to treći "Grand Slam" finale za Ivanović u karijeri, nakon Roland Garrosa lani i Australian Opena ove godine, ali još uvijek čeka na prvi naslov.

Janković je igrala u svom trećem "Grand Slam" polufinalu, ali još niti jednom nije uspjela stići do finala.


REZULTATI POLUFINALA:

Dinara Safina (Rus/13) - Svetlana Kuznjecova (Rus/4) 6-3, 6-2

Ana Ivanović (Srb/2) - Jelena Janković (Srb/3) 6-4, 3-6, 6-4

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene