Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Za sigurnost OI u Londonu 2.7 milijarde dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema tvrdnjama britanskih medija organizatori Olimpijskih igara u Londonu potrošit će na sigurnost sportaša, objekata i gledatelja 2.7 milijardi dolara. No, zbog financijske krize to vjerojatno nije konačna svota.

Predsjednik Britanskoga olimpijskoga odbora lord Colin Moynihan kazao je kako će 'London za sigurnost potrošiti više od predviđenoga, ali i da je to cijena koju su spremni platiti za organizaciju sigurnih i uspješnih Igara".

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu" Slika nije dostupna OI 2012. u Londonu stajat će više od 9 milijardi funti

"Prioritet je sigurnost sportaša, ali i drugih ljudi koji će u našu zemlju doći kao gosti. Na to treba potrošiti koliko god bude potrebno. To je najvažnije", kazao je Moynihan, te dodao i kako postoji problemi sa sponzorima, pogotovu onima koji su obuhvaćeni globalnom financijskom krizom što će dodatno otežati stvari.

Cjelokupni proračun Igara u Londonu isprva je bio 6.13 milijardi USD, a mediji procjenjuju da će iznositi najmanje 16 milijardi dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene