Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema tvrdnjama britanskih medija organizatori Olimpijskih igara u Londonu potrošit će na sigurnost sportaša, objekata i gledatelja 2.7 milijardi dolara. No, zbog financijske krize to vjerojatno nije konačna svota.


Predsjednik Britanskoga olimpijskoga odbora lord Colin Moynihan kazao je kako će 'London za sigurnost potrošiti više od predviđenoga, ali i da je to cijena koju su spremni platiti za organizaciju sigurnih i uspješnih Igara".

Vezani članci Slika nije dostupna Video: Predstavljen logo za OI 2012., mišljenja podijeljena Slika nije dostupna OI 2012. u Londonu stajat će više od 9 milijardi funti

"Prioritet je sigurnost sportaša, ali i drugih ljudi koji će u našu zemlju doći kao gosti. Na to treba potrošiti koliko god bude potrebno. To je najvažnije", kazao je Moynihan, te dodao i kako postoji problemi sa sponzorima, pogotovu onima koji su obuhvaćeni globalnom financijskom krizom što će dodatno otežati stvari.

Cjelokupni proračun Igara u Londonu isprva je bio 6.13 milijardi USD, a mediji procjenjuju da će iznositi najmanje 16 milijardi dolara.