Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Igre završile za Vukića, ozljede Popovića, Tamare Boroš i Ruiwu Tana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lista hrvatskih olimpijaca koji imaju problema s ozljedama naglo se povećala. Osim Ivana Balića zdravstvenih problema imaju rukometaš Ljubo Vukić, košarkaš Marko Popović, stolnotenisač Rui Wu Tan i stolnotenisačica Tamara Boroš.

Nažalost za Vukića su Igre završile. Nakon utakmice protiv Francuske osjetio je bol u desnom kuku, a nakon što je učinjen ultrazvuk ustanovljena je ruptura u području mišića lijevog kuka. Jutros su pretrage ponovljene, a novi ultrazvuk i magnetska rezonanca pokazali su da se radi o rupturi dva mišića u području lijevog kuka. Obzirom na veličinu rupture kao i na veliku bolnost, Lubo Vukić neće moći nastaviti olimpijski rukometni turnir. Pokrenut je postupak zamjene igrača, a Vukića će zamijeniti Goran Šprem. Stanje Ivana Balića vidno ide na bolje, nema bolova, a danas na treningu će pomalo i trčati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestila policija Krvava večer kod Imotskog: Jedan muškarac izboden, drugi zadobio teške ozljede Ilustracija loši uvjeti Čistačica se u japankama popela da očisti prašinu u zgradi Ministarstva i pala, dobit će veliku odštetu

Problema ima i Marko Popović koji je tijekom utakmice s Argentinom osjetio bolove u stopalu. Popović se trenutačno nalazi na radiološkoj pretrazi u Poliklinici Olimpijskog sela i još uvijek nije poznata težina njegove ozljede, no u svakom slučaju nije dobro.

Stolnotenisač Ruiwu Tan je u današnjem meču protiv Austrije u nekoliko navrata istegnuo desnu nogu, a nakon toga je osjetio i jaku bol u području stražnje lože. Kliničkim pregledom ustanovljeno je suspektna ruptura stražnje desne lože. Ultrazvučnim pregledom je ustanovljena ruptura veličine 3 x 2 cm sa krvnim izljevom. Odmah se započelo s terapijama, učinjena je kompresija i krioterapija. Danas, u večernjim satima po hrvatskom vremenu bit će učinjena i magnetska rezonanca, nakon čega će se znati hoće li moći nastupiti u pojedinačnim mečevima.

Tamara Boroš je pak obnovila ozljedu desnog gležnja sa posljedičnom rupturom ligamenata vanjske strane istog. Kako je to obnovljena ozljeda vjerojatno će biti potreban i duži tretman, no Tamara će ipak nastupiti u pojedinačnim mečevima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene