Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hajduk zaradio 'samo' dva i pol miljuna kuna od prodaje dionica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek svaki osmi Hajdukov član postao je do danas dioničar splitskog kluba. Od nešto više od 16 tisuća članova, dionice ih je u upravo završenom drugom krugu upisalo njih samo 2220.

Prodano je više od 5 tisuća dionica, a na Hajdukov račun stiglo je oko 2 milijuna i 600 tisuća kuna.

Na konferenciji za tisak sazvanoj povodom završetka drugog kruga upisa dionica predsjednik Hajduka Mate Peroš je izjavio da je ovakav odaziv bio očekivan, objavljeno je na internetskoj stranici Hajduka.

'Završio je drugi krug upisa dionica, a od danas započinje treći krug u kojem će dionice moći kupiti samo članovi koji su već kupovali u drugom krugu. U drugom krugu broj upisanih dionica iznosi 5231, a to je u okviru onoga što je klub i očekivao', kazao je Peroš.

'Možda vam se čini da je malo 2220 ljudi, ali probajte brojiti otpočetka jedan, dva, tri, ... pa će te vidjeti da to nije mali broj, puno je to ljudi. Sve u svemu mi smo zadovoljni odazivom, a i morate znati kako se ono pravo tek očekuje u četvrtom krugu, kada će priliku za kupovinu dionica dobiti i javnost, pravne osobe, trgovačka društva, te raznorazna poduzeća, kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva', istaknuo je dopredsjednik Skupštine Mirko Klarić.

Peroš je naglasio da ovo neće utjecati na preoblikovanje Hajduka. 'Ukoliko se i ne prodaju sve dionice, klub će se preoblikovati, a u najgorem slučaju ostati će neki manji dugovi koje Hajduk može u kratkom roku riješiti. Ono što mi priželjkujemo jest da prodamo dionice u vrijednosti od 31 milijun kuna, jer tada bi Hajduk bio na nuli. Sve preko toga bi prouzročilo veliko zadovoljstvo vodstva kluba', objasnio je predsjednik Peroš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene