Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukoliko nogometne reprezentacije Češke i Turske u svom međusobnom dvoboju 3. kola skupine A na EURU u nedjelju u Ženevi odigraju neodlučeno, o tome koja će reprezentacija zauzeti drugo mjesto i plasirati se u četvrtfinale odlučivat će izvođenje 11-eraca.


Nakon dva kola obje reprezentacije imaju po tri boda uz razliku pogodaka 2-3, tako da će se u slučaju neodlučenog rezultata prvi put primjeniti novo pravilo UEFA-e prema kojemu će se putnik u nokaut fazu natjecanja odlučivati izvođenjem 11-eraca.

Vezani članci HSP uz inicijativu \ HSP se priključio referendumskoj inicijativi "Zaštitimo hrvatsku kunu": "Nisu u pitanju samo umirovljenici koji će biti na gubitku i osiromašeni" Traže se dizajneri za kovanice Eura - 2 Raspisan natječaj za dizajn hrvatskog eura: Može se prijaviti tko hoće, a nagrada je pozamašna

To pravilo stupa na snagu ukoliko su dvije reprezentacije izjednačene po broju bodova, u međusobnom ogledu su odigrale neodlučeno, a razlika pogodaka im je jednaka, te su u posljednjem kolu igrale jedna protiv druge.

Neće se igrati produžeci, već će se u slučaju podjele bodova odmah pristupiti izvođenju udaraca s bijele točke.

Portugal je već osigurao prvo mjesto u skupini jer je u 1. kolu svladao Tursku sa 2-0, a u 2. Češku sa 3-1, tako da ga niti u slučaju poraza od Švicarske ni Česi niti Turci ne mogu preskočiti jer je prvi kriterij za određivanje poretka u slučaju jednakog broja bodova međusobni dvoboj.