Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Euforija u BiH: Ćiru za predsjednika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ćiro predsjednik, Misimović premijer", jedan je od naslova kojim su mediji u Bosni i Hercegovini u petak nastavili proslavljati spektakularnu pobjedu nogometne reprezentacije te zemlje nad Estoniijom od 7:0.

Nazivajući Miroslava Blaževića "trenerom svih trenera" tjednik "Slobodna Bosna" ističe kako se na utakmici igranoj u srijedu u Zenici "vidjelo do sada nezapamćeno jedinstvo, bratstvo, solidarnost" koje je nedvojbeno stimulirao izbornik.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Slika nije dostupna Ćiro se prvi put u karijeri ispričao za poraz

"Ako je to baš tako, a očevidno jeste, ni jedan razgovor o budućnosti BiH nema ozbiljnih izgleda ukoliko ne uključi Miroslava Blaževića i njegove 'sinove' Misimovića, Damjanovića, Džeku", piše ovaj list.

Tiražni "Dnevni avaz" u petak je Blaževića proglasio osobom dana navodeći kako nema dvojbe da je aktualni izbornik taj koji je zaslužan za novo lice bosanskohercegovačkog nogometa.

"Sa Ćirom su došli neki novi vjetrovi. Do sada su, po pravilu, igrači bili najveće zvijezde i u prvom planu. Blažević je stao ispred igrača i on je najveća zvijezda", cijeni sarajevski list. 

>> 'J.... ćemo im majku, dat' ćemo im pet komada'

"Avaz" međutim upzoorava kako je prva velika pobjeda donijela i prve naznake problema koje bi Blažević mogao imati s vodstvom Nogomeztnog saveza BiH (NS BiH).

Blažević je pred novinarima otvoreno kazao kako je napravljena "grozna greška" odlukom o premijama koje je donijelo vodstvo NS BiH.

Za razliku od utakmice sa Španjolskom, nogometašima BiH za pobjedu nad Estonijom nije obećana nikakva premija.

"Predsjednik (Iljo) Dominković mi je bacio bombu među igrače", kazao je Blažević upozoravajući kao bi tri boda morala uvijek isto vrijediti te da Estoniju zapravo nije lako pobijediti.

"Oslobođenje" je u petak također prepuno komplimenata za Blaževića, a posebice citira njegove rječi kako je "BiH odlična škvadra".

"Ovo je bila Ćirina najveća pobjeda na jednoj službenoj utakmici reprezentacije. Ni Hrvatska s kojom je bio treći u svijetu, nikoga nije toliko porazila", navodi list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene