Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Monza: Vettel najmlađi pobjednik u povijesti F1!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
21-godišnji njemački vozač Sebastian Vettel postao je najmlađi pobjednik u povijesti formule 1, nakon savršene vožnje i zasluženog slavlja na Velikoj nagradi Italije, voženoj u Monzi.

U Monzi smo imali prilike svjedočiti nevjerojatnom slavlju za momčad Toro Rosso, koja je ostvarila svoju prvu pobjedu u povijesti. Nekoć nemoćni Minardi postao je druga momčad Red Bull i nakon nekoliko prosječnih sezona na kišnoj Velikoj nagradi Italije konačno su došli na svoje: Sebastian Vettel ostvario je briljantnu pobjedu, koja će se još jako dugo pamtiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jači, brži, ljepši FOTO: Maserati GranCabrio Sport Slika nije dostupna Strah od vukodlaka liječi ulogom vukodlaka 'The Wolfman': Benicio Del Toro izmučen maskom vukodlaka

Kao i jučer na kvalifikacijama, kiša je obilježila utrku. Mnogi su smatrali da bi Kovalainen u Mclarenu mogao doći do pobjede, s obzirom da starta iz prvog reda, a svi najveći favoriti daleko su iza njega. No, to se nije dogodilo. Vettel je od starta do cilja vodio, cijelo vrijeme povećavajući svoju prednost. Nakon senazacionalne pobjede, Nijemac je bio u tolikom šoku, da nije znao što bi odgovorio svom trkaćem inženjeru nakon što mu je čestitao na pobjedi.

Drugo mjesto zauzeo je Heiki Kovalainen, a treće Robert Kubica. Izvrstan je bio i Fernando Alonso te Nick Heidfeld, koji su jako dobro iskoristili uvjete na stazi, za četvrto i peto mjesto na kraju.

Što se tiče borbe za naslov prvaka, Massa je uspio završiti ispred Hamiltona, te smanjiti prednost na samo jedan bod razlike. Raikkonen je ponovo razočarao i ostao bez bodova, tako da se Finac polako oprašta od borbe za titulu prvaka.

No, ovaj dan pripada jednoj maloj momčadi i njihovom najmlađem osvajaču jedne utrke formule 1. Sebastian Vettel napisao je povijest.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Singapuru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene