Evie je ženka bjelorepog morskog orla koja voli tenis i uživa hvatati lopticu koju joj njezin ponosni vlasnik George Hedges baci u zrak.


Fantastičan je prizor kada orao raširi svoja krila raspona skoro 2,5 metara kako bi krenuo za lopticom da je uhvati u zraku ili izvuče iz bare. Pritom upotrebljava i kljun i pandže.

Vezani članci Slika nije dostupna Prizor koji nemate priliku vidjeti: Pogledajte kako mama hrani malog orla Slika nije dostupna Dačić: Milanović je uvrijedio Srbiju! Neka pazi da mu 'orao' ne padne

Vlasnik George inače posjeduje 18 ptica, uključujući sovu i sokola. Kaže kako svoje ptice često trenira ali im daje i 'slobodu da uživaju u igri'.

Teniska loptica u kandžama Evie nalikuje onoj za golf, a orlu brzo postane omiljena igračka kada je uoči na livadi.

Gospodin Hedges kaže kako je sve počelo pukom slučajnošću. 'Jedan dan Evie je spazila lopticu na livadi te ju zgrabila. Sada joj je to omiljena igračka. A kada ju uhvati za nagradu dobije komad mesa ili ribe.'

Bjelorepi morski orlovi proglašeni su ugroženom vrstom u Engleskoj početkom 20. stoljeća, a u Škotskoj je njihov broj još uvijek malen unatoč programu potpore njihovog razmnožavanja.

Krađa njihovih jaja spriječava pokušaje da se ova vrsta opet udomaći te je dovela do lokalnih inicijativa kako bi se zaštitila njihova gnijezda.

Kao što ime sugerira, bjelorepi orlovi imaju bijeli rep no mlade ptice tamnijeg su perja. Evie teži oko 5,5 no u divljini ove ptice mogu doseći težinu od skoro 10 kilograma.