6. Ikizukuri – ova lijepa japanska riječ doslovce znači 'pripremljeno živo'. Živima se pripremaju ribe koje čak možete izabrati iz akvarija. Kuhar zatim upotrabljava posebnu tehniku uz pomoć koje priprema ribu i servira vam je. U čemu je trik? Mora prirpemiti ribu bez da je ubije. Sa srcem koje još uvijek kuca, škrgama koje pokušavaju disati, očima koje vas gledaju, riba je servirana i čeka da ju pojedete. Kuhar često uzme dijelove izrezanog ribljeg mesa i presloži ih, baš kao u 'slagalici strave'. Kinezi također imaju svoju užasnu varijaciju koja se zove 'Yin Yang riba'. Način pripreme ide tako da se živa riba umoči u ulje i sprži, ali tek toliko da još uvijek bude živa pri serviranju.
Pročitajte i ovo
Oprez
Povlači se namirnica koja se smatra superhranom: Provjerite imate li je u svom domu
Pozvali kupce da se jave
Provjerite jeste li ga kupili: Podravka povlači mnogima omiljeni proizvod
5. Ortolan – ili Vrtna strnadica na hrvatskom, jest oko 15 cm dugačka ptica. Zelene je ili žute boje, a većina ljudi najradije bi ju držala kao kućnog ljubimca. Drugi je pak žele mučiti u gurmanske svrhe. Ptica se uhvati u divljini, oslijepi kliještima, zatvori u maleni kavez da se ne može micati, nakon čega se podvrgne ishrani koja se sastoji od prosa, grožđa i smokvi dok ne naraste dva do četiri puta svoje normalne veličine. Zatim se utopi u čaši francuskog konjaka. Tajna u gurmanskom užitku kod ove ptice jest način na koji ju jedete. Nakon prženja od jedno 6-8 minuta, u usta strpate cijelu pticu, osim glave, i zagrizete u području vrata. Glava zatim otpada na ubrus, dok vi žvačete sitne kosti i mišiće. Finale dolazi kada zagrizete u trbuh nakon čega osjetite i dodatnu aromu alkohola u kojem je ptica utopljena.
4. Foie Gras – ova riječ na francuskom znači 'ugojena jetra', a jetra dolazi od patke ili guske. Životinje se puštaju da se slobodno kreću te jedu koliko žele dok ne narastu. Zatim se smještaju u mračnu sobu, stavljaju u male kaveze gdje se ne mogu micati, te ih se prisilno goji kukuruzom sve dok im jetra ne naraste na veličinu do 6 puta veću od normalne. To se radi tako da im se u kljun zabije metalna cijevčica kroz koju se masni kukuruz pušta direktno u njihovu probavu. Proces otprilike traje dva do tri tjedna, nakon čega se životinja vodi mesaru, a 'ugojena jetra' servira se kao gurmanska delicija.
3. Dojo Tofu – poznat i kao tofu iz pakla, ovo japansko jelo sprema se od mladih jedinki ribe Dojo i tofua (sojinog sira). Recept ide na slijedeći način. Zakuha se voda u koju se ubaci tofu i ribice Dojo, koje će automatski pokušati napustiti situaciju gdje će biti žive skuhane. Konačni proizvod podsjeća na sir ementaler, samo što su rupe u ovom slučaju napravile žive ribice koje su pokušavale pobijeći.
2. Feng Gan Ji – kineska riječ znači 'vjetrom osušena piletina'. Piletu se raspori utoroba koja se zatim napuni smjesom mirodija, biljaka i ostalih sastojaka, nakon čega se životinja zaveže za štrik kako bi se sušila na vjetru.
1. Svježi magarac - magarčevo meso prilično je popularno u Kini te se može lako nabaviti, baš kao i svinjetina ili govedina. No recept za pripremu zvuči kao drevna metoda mučenja. Životinji se zavežu noge, te se položi na pod, dok mesari režu komade mesa s tako živog magarca i direktno ih serviraju. Ovo vam se može činiti kao najjednostavniji recept na svijetu. No postoji i varijacija koja se zove Jiao Lu Rou ili 'vodeno magarčevo meso', gdje mesar oguli magarčevu kožu i na meso polije vruću vodu dok ne bude kuhano.