Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Većina nas voli pojesti dobar odrezak ili pohanu piletinu. Nije ni tajna da život životinja na farmama nimalo ne nalikuje bajci. No postoje jela koja zahtjevaju ne samo da životinja bude ubijena, nego i mučena na užasan i sadistički način. Internet magazin 'Cracked' donosi pregled jela koja su spravljena uz pomoć nevjerojatno sadističkih metoda.


6. Ikizukuri – ova lijepa japanska riječ doslovce znači 'pripremljeno živo'. Živima se pripremaju ribe koje čak možete izabrati iz akvarija. Kuhar zatim upotrabljava posebnu tehniku uz pomoć koje priprema ribu i servira vam je. U čemu je trik? Mora prirpemiti ribu bez da je ubije. Sa srcem koje još uvijek kuca, škrgama koje pokušavaju disati, očima koje vas gledaju, riba je servirana i čeka da ju pojedete. Kuhar često uzme dijelove izrezanog ribljeg mesa i presloži ih, baš kao u 'slagalici strave'. Kinezi također imaju svoju užasnu varijaciju koja se zove 'Yin Yang riba'. Način pripreme ide tako da se živa riba umoči u ulje i sprži, ali tek toliko da još uvijek bude živa pri serviranju.

Vezani članci Hrana - 1 Sine, Zoki je sve pojeo: Milanović je hit na društvenim mrežama nakon objašnjenja što je radio u Klubu Osebujni restorani Neki restorani izgledaju više kao cirkus, sviđa li vam se to ili više volite hranu na tanjuru?

5. Ortolan – ili Vrtna strnadica na hrvatskom, jest oko 15 cm dugačka ptica. Zelene je ili žute boje, a većina ljudi najradije bi ju držala kao kućnog ljubimca. Drugi je pak žele mučiti u gurmanske svrhe. Ptica se uhvati u divljini, oslijepi kliještima, zatvori u maleni kavez da se ne može micati, nakon čega se podvrgne ishrani koja se sastoji od prosa, grožđa i smokvi dok ne naraste dva do četiri puta svoje normalne veličine. Zatim se utopi u čaši francuskog konjaka. Tajna u gurmanskom užitku kod ove ptice jest način na koji ju jedete. Nakon prženja od jedno 6-8 minuta, u usta strpate cijelu pticu, osim glave, i zagrizete u području vrata. Glava zatim otpada na ubrus, dok vi žvačete sitne kosti i mišiće. Finale dolazi kada zagrizete u trbuh nakon čega osjetite i dodatnu aromu alkohola u kojem je ptica utopljena.

4. Foie Gras
– ova riječ na francuskom znači 'ugojena jetra', a jetra dolazi od patke ili guske. Životinje se puštaju da se slobodno kreću te jedu koliko žele dok ne narastu. Zatim se smještaju u mračnu sobu, stavljaju u male kaveze gdje se ne mogu micati, te ih se prisilno goji kukuruzom sve dok im jetra ne naraste na veličinu do 6 puta veću od normalne. To se radi tako da im se u kljun zabije metalna cijevčica kroz koju se masni kukuruz pušta direktno u njihovu probavu. Proces otprilike traje dva do tri tjedna, nakon čega se životinja vodi mesaru, a 'ugojena jetra' servira se kao gurmanska delicija.

3. Dojo Tofu – poznat i kao tofu iz pakla, ovo japansko jelo sprema se od mladih jedinki ribe Dojo i tofua (sojinog sira). Recept ide na slijedeći način. Zakuha se voda u koju se ubaci tofu i ribice Dojo, koje će automatski pokušati napustiti situaciju gdje će biti žive skuhane. Konačni proizvod podsjeća na sir ementaler, samo što su rupe u ovom slučaju napravile žive ribice koje su pokušavale pobijeći.

2. Feng Gan Ji – kineska riječ znači 'vjetrom osušena piletina'. Piletu se raspori utoroba koja se zatim napuni smjesom mirodija, biljaka i ostalih sastojaka, nakon čega se životinja zaveže za štrik kako bi se sušila na vjetru.

1. Svježi magarac - magarčevo meso prilično je popularno u Kini te se može lako nabaviti, baš kao i svinjetina ili govedina. No recept za pripremu zvuči kao drevna metoda mučenja. Životinji se zavežu noge, te se položi na pod, dok mesari režu komade mesa s tako živog magarca i direktno ih serviraju. Ovo vam se može činiti kao najjednostavniji recept na svijetu. No postoji i varijacija koja se zove Jiao Lu Rou ili 'vodeno magarčevo meso', gdje mesar oguli magarčevu kožu i na meso polije vruću vodu dok ne bude kuhano.