Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački liječnici potvrdili su ono o čemu se već godinama nagađa, a dokument je otkriven godinama nakon smrti bolničara koji je vidio Hitlerovu ratnu ozljedu.


Ratni veteran Johan Jambor ovo je otkriće priznao svećeniku sredinom '60 godina, koji je to isto zapisao. Sada 23 godine nakon Jamborove smrti, dokumenti su objavljeni, prenosi The Sun.

Vezani članci Magnet, ilustracija Astrofizičar pokušao napraviti alarm da se ljudi ne diraju po licu pa završio u bolnici s četiri magneta u nosu Slika nije dostupna Hitlera suborci smatrali slabićem i 'kukavičkom svinjom'

Njegovo zdravstveno stanje godinama je bilo predmetom sprdnje u mnogim britanskim pjesmama. I godinama pak nije bilo zdravstvene potvrde da je Hitler imao samo jedan testis. 

Ali u nedavno objavljenim dokumentima, Johan koji je u 1. svjetskom ratu radio kao bolničar, tvrdi kako je vidio to o čemu se nagađa, te da ima čvrste dokaze. U dodatku, piše i o strašnim stvarima koje je vidio u svom poslu.

Jambor je umro 1985. godine, s 94 godine, a svoju je tajnu otkrio svećeniku Franciszeku Pawlaru, koji je povjerljivo čuvao zabilješke njihovog razgovora.

Jamborov prijatelj Blassius Hanczuch potvrdio je priču o bolničaru koji je spasio Hitleru život.

'Bilo je to 1916. godine u bitki na Sommi. Nekoliko sati Johan i njegovi prijatelji tražili su ranjene vojnike. I od tada se on sjeća Hitlera. Nazvali su ga 'Vriskavac' jer je bio jako glasan i zvao upomoć. Njegov trbuh i noge bili su prekriveni krvlju. Zbog te ozljede trbuha izgubio je jedan testis. Prvo pitanje koje je postavio liječniku bilo je: Hoću li moći imati djece?', rekao je Blassius Hanczuch.

Dodaje kako je Jambor u jeku nacističkog pokreta imao noćne more i okrivljavao sebe što je Hitlera spasio.

Hitlerove genitalije godinama su bile su obavijene kontroverzom. Neki su povjesničari odbacili spornu posprdnu pjesmu u kojoj se govori o Hitlerovom manjku testisa, kao propagandu. Iako je tvrdnje iz pjesme potvrđena navodnom sovjetskom obdukcijom Hitlera.

Zabilješke pokojnog bolničara pokazuju kako je Hitler doživio ozljedu prepona u bitki kod Somme. Ovo je pak prvi put da je objavljen dokument o nekome tko je tretirao Hitlera za vrijeme 1. svjetskog rata.

Podsjetimo, bitka na Sommi bila je bitka s najvećim gubicima u 1. svjetskom ratu, a trajala je od srpnja do studenog 1916. godine u Francuskoj.