Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanske blizanke Lexus i Amber Conway rođene su u vremenskom razmaku od nekoliko minuta, što i nije neobično. Ali, neobično je to da su rođene oko ponoći - jedna prije, druga iza ponoći, odnosno na dva različita datuma što im onemogućuje da iste godine krenu u školu.


Iako su blizanke, Lexus i Amber neće slaviti rođendan na isti datum. Lexus je rođena prirodnim putem u 23.40, 31. kolovoza, a Amber carskim rezom 45 minuta kasnije, 1. rujna u bolnici Barratt Materniti u Northamptonu.

Vezani članci Maleni Frane je rođen u Sisku 17. ožujka 2021. U Sisku rođen mali Frane, ime je dobio po velikom dobročinitelju koji je obitelji pomogao nakon potresa: "Jako sam sretan, ali..." Slika nije dostupna Poseban papa: Ivan Pavao II. bio je na 104 putovanja, ispričao se za grijehe Crkve, preživio je atentat, ali imao je i mrlju u karijeri

Nekoliko minuta razlike znači da se njihovi roditelji sada susreću s administrativnim zaprekama da blizanke u prvi razred osnovne škole upišu iste godine.

‘Pokušali smo nagovoriti matični ured da upiše kako su obje rođene na isti datum, ali nisu pristali’, rekla je majka djevojčica 37-godišnja Sarah Conway.

Zbog trenutačnih pravila koja su na snazi u Velikoj Britaniji, Lexus će ići u školu kada navrši četiri godine, ali Amber će u školu krenuti s pet godina.

Njihovi roditelji Sarah Conway i Ian Caldwel, odlučili su da će se protiv ovog pravila boriti i nastojati da njihove kćeri zajedno krenu u školu.

‘Sve raditi zajedno je bit blizanaca. Kako bi jednu mogla poslati u školu, a drugu zadržati kod kuće?’, rekla je Sarah.

Stoga će roditelji djevojčice podučavati u svom domu ili se preseliti u Španjolsku ukoliko vlasti ne dopuste da zajedno krenu u školu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju