Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osnivač Microsofta Bill Gates najbogatiji je čovjek u Sjedinjenim Državama petnaestu godinu zaredom prema listi magazina Forbes.


Iako se Gates nalazi na prvom mjestu liste 400 najbogatijih Amerikanaca s procijenjenom imovinom vrijednom 57 milijardi dolara, to je ipak dvije milijarde manje od prošlogodišnje Forbesove procjene.

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović leti na ispraćaj Nelsonu Mandeli koji će se održati na stadionu Slika nije dostupna Bill Gates protjeran iz Brazila

Na drugom je mjestu investitor Warren Buffet s 52 milijarde dolara, što je također dvije milijarde manje od prošlogodišnje procjene magazina.

Treći na listi je Lawrence Ellison, osnivač kompanije Oracle, čija imovina vrijedi 27 milijardi dolara.

Drugu godinu zaredom za ulazak na listu 400 najbogatijih Amerikanaca bila je potrebna imovina vrijedna 1,3 milijarde dolara, a prosječna vrijednost imetka iznosila je 3,9 milijardi dolara.

Ukupno, 400 najbogatijih Amerikanaca "vrijede" 1,57 bilijuna dolara, što je više od bruto domaćeg proizvoda Kanade.

Najmlađi na listi je 24-godišnji Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka, koji je već zaradio 1,5 milijardi dolara s tendencijom rasta.

Najveći broj bogatih Amerikanaca došao je sa sveučilišta Cambridge, a slijede Stanford i Yale. Od 400 najbogatijih, 271 je samo zaradilo svoje bogatstvo, a ostali su ga naslijedili, objavio je Forbes.