Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekad su na Porinu nastupali najpoznatiji izvođači, gotovo cijela glazbena scena se danima družila, za press akreditacijama vladao je ogroman interes, dok je zavidan broj gledatelja pratio ovaj događaj preko malih ekrana. Danas je Porin dotaknuo samo dno, bar kad je o manifestaciji riječ.


Nekad raskošni spektakl pretvorio se u prilično monoton program. Skandali, negodovanje i brojne kritike postale su već uobičajene nakon svakog Porina. Usprkos svemu, iz Instituta hrvatske glazbene industrije poručuju kako se i dalje radi o najprestižnijoj glazbenoj nagradi koju dodjeljuje struka. Čelnici Porina odgovaraju kako ne treba brkati težinu nagrade koju Porin ima s glazbenom manifestacijom koju gledamo na televiziji.

Vezani članci Zdenka Kovačiček (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) "Žena za sva vremena" i naš cijenjeni skladatelj ovogodišnji su dobitnici nagrade Porin za životno djelo Porin Počeo prvi krug glasanja za glazbenu nagradu Porin: "Struka ove godine ima nimalo lagan zadatak"

Institut hrvatske glazbene industrije se 16. put po redu prihvatio organizacije ove diskografske nagrade. Sama svečanost bit će podijeljena na dvije glazbene večeri. Proglašenje dobitnika u jazz i klasičnim kategorijama održat će se u šibenskom Narodnom kazalištu 6. svibnja, a tri dana kasnije u Biogradu na moru. Gledajući koncepciju tog predstojećeg Porina nema prevelikog razloga za optimizam.
 

Saznajte više u prilogu Red Carpeta.