Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječ je o snimci iz 1996. godine koja se do sada nije mogla vidjeti u javnosti.


Michael Jackson se na njoj nervozno smije i pokriva lice kad god mu je netko iz tima odvjetnika postavio pitanje vezano za seks i maloljetnike. Ispitivanje se dogodilo 1996. godine na ranču Neverland. Kralj popa morao je odgovoriti na pitanja koja su se ticala Jordyija Chandlera, Bretta Barnesa i zvijezde filma ‘Sam u kući’ Macaulay Culkina.

Vezani članci Michael Cohen, Donald Trump i Paul Manafort (Foto: AFP) Teški udarci za Trumpa: Bliski prijatelj optužio ga za isplaćivanje novca ženama u zamjenu za šutnju Donald Trump (Foto: AFP) Trump napao odvjetnika zbog snimke o isplati Playboyeve zečice: "Vaš dragi predsjednik nije učinio ništa loše"

>> Obitelj izazvala probleme na pogrebu Kralja popa

U jednom trenutku Jackson se odlučio na 'spiritualnu' obranu pred odvjetnicima i pozvao se na Isusa Krista kako bi opravdao provođenje večeri s djecom u krevetu. Inzistirao je na tome da nije homoseksualac, da su sve optužbe za zlostavljanje maloljetnika namještaljke, a također je rekao da je ponosan što je crnac, i da ne izbjeljuje svoju kožu.

Michael Jackson je na snimci izjavio kako je ponosan što je crnac i da nije istina da izbjeljuje kožu.

‘Isus je rekao: voli djecu i budi kao dijete – imaj mladenački duh, budi nevin, čist i častan. Isus se uvijek okruživao djecom. U tom duhu sam odgojen, u to vjerujem, i to imitiram.’izjavio je Jackson tom prilikom pročitavši svoj stav pred kamerama o svemu.

Trosatni video snimljen je u ožujku 1996. godine, tri godine nakon što je Jackson po prvi put optužen za zlostavljanje trinaestogodišnjeg Jordy Chandlera koji je dobio 22 milijuna dolara da ne svjedoči protiv pjevača.

‘Jeste li ikada bili optuženi da ste seksualno zlostavljali Bretta Barnesa?’, bilo je pitanje na koje se Michael Jackson ukočio. Tada jedanaestogodišnji Australac spavao je u istoj sobi s Michaelom cijelu godinu. O tome je svjedočila njegova rođena sestra Karlee u dokumentu koji je vezan za slučaj Jordy Chandler. Ali Barnes i njegova majka su bili uporni u tome kako se ništa neumjesno između njega i kralja popa nije dogodilo.

Vidno uznemiren pitanjem Jackson je zatvorio oči i rukama pokrio lice, prije nego što se kiselo nasmijao i klimnuo glavom. Nakon toga je slijedilo pitanje: ‘Jeste li ikada bili otuženi da ste seksualno zlostavljali Macaulay Culkina?’ Još jednom je Jackson stavio ruke na lice i uzdahnuo. Njegov odvjetnik Cochrane brzo je rekao kako ne mora odgovoriti na to pitanje odgovoriti. Tijekom ispitivanja Jackson je sve više bivao frustriran situacijom, te je na koncu počeo čitati svoje stavove i misli o svemu.