Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lux Interior, frontmen kultne psychobilly skupine The Cramps, umro je danas oko podneva po našem vremenu u Gladaleu u Kaliforniji.


Frontmen The Crampsa, benda koji je stvorio psychobilly zvuk, pravog imena Erick Lee Purkhiser, preminuo je prije dva sata u bolnici u Gladaleu u Kaliforniji u 62. godini života. Lux Interior bio je primljen u bolnicu zbog već postojećih problema sa srcem, koji su na kraju bili fatalni.

Vezani članci Policija u Kaliforniji Strava u Kaliforniji: Najmanje 15 mrtvih u sudaru kamiona i auta u kojem je bilo više od 20 ljudi Testiranje na koronavirus u Los Angelesu, Kalifornija Američka savezna država uvela neka od najstrožih mjera, ograničenje kretanja se odnosi na 85 posto stanovnika

Lux je zajedno sa ženom Poison Ivy 1973. u New Yorku osnovao The Cramps, bend koji je brzo osvojio njujoršku scenu. Lux je bio poznat po divljem ponašanju na pozornici, a band je postao poznat širom svijeta i kroz godine stekao kultni status. The Cramps su bili prvi bend koji je spojio punk sa rockabilly zvukom te ih se smatra začetnicima psychobillyja.

1. svibnja 1995. The Cramps su posjetili i Hrvatsku, te su održali odličan koncert u Zagrebu, koji se i dan danas pamti